Title of a News Article

Büyük gün geldi!

.

Büyük gün geldi!
banner206
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün AK Parti'deki törenle kurucusu olduğu partiye üye olacak. 16 Nisan'daki anayasa halk oylaması ile başlayan dönüşümün ilk somut adımı bugün atılıyor.
Türkiye bugünden itibaren Partili Cumhurbaşkanı tarafından yönetilecek. 56 yıl aradan sonra Türkiye Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılacak törenin ardından görevini partili cumhurbaşkanı olarak sürdürecek. Partili cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti tarihi açısından önemli bir değişimi ve dönüşüm sürecini de beraberinde getirecek. Erdoğan, parti politikalarının belirlenmesi ve hükümet çalışmalarına daha faal olarak yön verecek.

PARTİ'DE YENİLENME
Erdoğan'ın üyeliği ile AK Parti'de de yeni döneme uygun politikalar, yeni kadrolar ve yeni uygulamalar tek tek hayata geçecek. Erdoğan, bugün itibariyle AK Parti üyesi olarak yetki, sorumluluk ve görev üstlenecek. 21 Mayıs'taki olağanüstü kongrede genel başkanlığı da devralacak Erdoğan, bu sürecin beklenmesi de gerekmeksizin, AK Parti üyesi olarak parti yöneticilerinin belirlenmesinden politikaların şekillenmesine kadar her alanda belirleyici olacak.

KURUCU MİMAR
AK Parti'nin kurucusu ve ilkeleri belirleyen isimlerin başında gelen Erdoğan, 33 ay aradan sonra partisine dönmüş olacak. AK Parti'ye çizdiği yol haritası ile girdiği seçimlerde başarılı sonuçlar alan ve 15 yıllık başarının mimarı olan Erdoğan, yeni sistemin ilk seçimlerine de partisini bizzat hazırlayacak.

2023 HEDEFLERİ
Partili Cumhurbaşkanlığı sistemine gidilen yolda, ekonomi, diplomasi, güvenlik alanında yeni politikalar ve 2023 hedefleri ışığında adımlar atılacak. Bir taraftan da AK Parti yeni formatıyla, yeni yönetimiyle 2019 seçimlerine hazırlanacak. Karar alma mekanizmaları yeni dönem ile birlikte daha hızlı işleyecek. Cumhurbaşkanı hem partiden gelen yetkilerini hem de Cumhurbaşkanlığı makamından gelen yetkilerini kullanarak süreçleri hızlandıracak. Özellikle terörle mücadelede konusunda kararlılığın daha güçlü bir şekilde devletin en tepe noktasından devreye sokularak bunun yürütmeye de yansıtılması hedefleniyor.

TEK HEDEF TEK MESAJ
Türkiye sadece kendi hedefleri yolunda ilerlemeyecek, yeni dönemde daha güçlü bir şekilde uluslararası teşkilatlarda ve çeşitli meselelerde duruşunu sergileyebilecek. Partili Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye'nin hedefi de mesajı da tek olacak ve bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilan edilecek.

TEMSİLİ DEĞİL İCRACI
Hem parti hem Cumhurbaşkanlığı birleşerek yeni bir sinerji ortaya çıkacak. Cumhurbaşkanlığı makamı artık temsili bir makam olmaktan çıkarak icracı bir makama dönüşecek. Erdoğan farklı bir cumhurbaşkanı profili çizerek zaten sahada yer almıştı. Bundan sonra partisini de koordine ederek teşkilatların çok daha faal bir politika izlemesini sağlayacak.

F5haber

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2017, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195