Title of a News Article

Çelik' Vicdanların sustuğu bir süreç yaşıyoruz'

Çelik' Vicdanların sustuğu bir süreç yaşıyoruz'
banner206

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından akademik sendikacılığı benimseyen ve bu yönde hizmet vermek amacıyla organize edilen "Toplu sözleşmenin dünü, bugünü ve yarını" başlıklı panel, Memur-Sen Genel Merkezinde gerçekleştirildi. Panel'de Çalışma ve Tarım eski Bakanı, Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Çelik konuşmacı olarak katıldı. 

URFASTAR/HABER MERKEZİ

Panelin açılışında Toplu sözleşme hakkının 7'nci yıldönümünün idrak edildiğini kaydeden Genel Başkan Ali Yalçın, Kamu görevlilerinin anayasal teminata sahip ve yasal düzenlemesi olan toplu sözleşme hakkına sahip olmasında Memur-Sen'in payının büyük olduğunu ifade etti. "Toplu sözleşme olmadıkça toplu görüşme masasına oturmayacağız" çıkışıyla toplu sözleşme düzenlemesinin referandum paketine girmesini sağlayanın da Memur-Sen olduğunu belirten Yalçın, bu hakkın pakete girmesi sonrası, "Toplu Sözleşmeye de Toplumsal Sözleşmeye de Evet" kampanyasını yürüterek anayasal teminatın millet tarafından tescillenmesinde rol oynadıklarını belirtti.

VİCDANLAR SUSKUN

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından akademik sendikacılığı benimseyen ve bu yönde hizmet vermek amacıyla organize edilen "Toplu sözleşmenin dünü, bugünü ve yarını" başlıklı panel konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı, Şanlıurfa eski Milletvekili Faruk Çelik, Dünya ve Türkiye'de yaşanan son siyasi gelişmeler hakkında bilgi paylaşımında bulundu.  Çelik , Dünyada'da çok ciddi göç tehlikesine dikkat çekerek şunları ifade etti'  Dünyada bilgi çağını terör çağına döndüğü bir süreçteyiz ,kürsel hesapların terör örgütleri üzerinden yürütüldüğü bir dönemdeyiz,Güç yarışının vicdanları susturduğu bir dönemdeyiz. Ülke haritalarını çoğrafyalarını,  yer altı zenginliklere göre, terzi masasında , kumaş keser gibi taksm edildiği bir sürecin içinden geçiyoruz. ve derde deva olsun diye kurulan Uluslararası kuruluşların  bugün çifte standartlara imza attığı bir dünya var. Dünyayı büyük sorunlar bekliyor . yakın tarihte 700 milyon insanın yerinden göç etmesiyle karşı karşıyayız, refah toplumlularına, susuzluktan kaynaklanan Dünyayı bekleyen çok ciddi sorunlar var.'dedi.

Türkiye ve bölgesinde yaşanan gelişmelere de değinen Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü' Öteden beri bir fason devlet projesi var.fason Devlet tabelalarını takma mücadeleleri ve gayretler devam ediyor. Yüzyıla yakındır, kan ve göz yaşı var. Bölgemizde yer kaynaklarının sömürüldüğü bir süreç yaşıyoruz. İslam alemine baktığımız zaman ise, Cehalet almış başını gidiyor. Bizim dinimiz bize neler emrediyor, bugün ki cehalet tablosu karşısında doğrusu hayıflanmamak elde değil, İslam ülkelerinin tepe yöneticilerin nasıl oturduklarını hepimiz biliyoruz. Türkiyeye gelelim, Türkiye sık sık seçimlerle meşguluz maalesef, 31 mart seçimlerini yoğun bir şekilde bekliyoruz  Demokrasilerde siyasi partiler vazgeçilmezdir, siyaset hizmet amaclıdır.  seçimlerde galibiyet ve mağlubiyet vardır, kazanmak ve kayıp etmek vardır. kazandığınız zaman ayaklarınız yerden kesilmeyecek, kim olduğunuzu unutmayacaksınız, değer yargılarınızı koruyacaksınız, kayıp ettiğiniz zamanda neden kayıp ettiğinizi düşüneceksiniz, önce delilendireceksiniz, sonrada dillendireceksiniz.'dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik eski Bakanı Faruk Çelik de bu yıl toplu sözleşme yılı olduğunu vurgulayarak, "Toplu sözleşme masasına oturuyorsunuz. Eğer siz toplu sözleşme masasında aldığınız kararı uygulamıyorsanız aldığınız kararı sorgulamak durumundayız. Peki burada bir art niyet mi var? Böyle bir şey yok. Bürokrasinin toplu sözleşmenin maiyetini anlamada bir sıkıntısı var" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurul üyesi Vedat Bilgin de sendika problemlerinin hızla çözülmesi gerektiğini belirterek, "Toplu sözleşme müessesesinin demokratik bir sistemde işleyebilmesi için toplu pazarlığın demokratik kriterlere uygun bir şekilde işlemesi gerekir" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2019, 01:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195