Title of a News Article

CEYLANPINAR'DA NELER OLUYOR?...

CEYLANPINAR'DA NELER OLUYOR?...
banner206
Ak Partili Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Şanlıurfa’da ki 13 Belediye arasında en başarılı Başkanlar arasında ilk sırada gösteriliyor. 30 Mart 2014 Yerel seçimlerini kazanarak Belediye Başkanlığına oturan Menderes Atilla, Ceylanpınar ilçesinde 'neler oluyor' sorununu haklı olarak sormaya yöneltiyor. Bir zamanların sürgün ilçesi Ceylanpınar bugün bir çok il ve ilçeden daha modern bir görünüme kavuşmuş durumda...

www.urfastar.com editörleri, Ceylan diyarı Ceylanpınar ilçesine giderek, ilçede yapılan hizmetleri ve ilçe halkının görüşlerini aldı. İlçe'de gözle görülür değişiklik ilçe girişinden itibaren görülüyor. Belediye ilçenin her alanında sahaya hakim, Yeni yeni yükselen modern binalar, yapılan parklar, sosyal donatılar, kırsal alanda ki yol ve kültür evlerinin 4 yıl gibi kısa sürede bitirilmiş olması ilçe halkının takdirini almaya yetiyor.  


10 yıl  boyunca HDP tarafından yönetilen ve adeta büyük bir köy görünümünde olan Ceylanpınar ilçesi 4 yıl gibi kısa sürede adeta çehresi değiştiğini gözlemledik.  Büyükşehir yasası ile gelileri %40 azalmasına rağmen büyük hizmetlere imza atan Başkan Atilla, ilçenin gelişmesi ve yaşanılabilinir hale getirmek için verdiği mücadele halk tarafından takdirler karşılandığı gözlemlendi. İlçe merkezi kırsal alanda ilkkez önemli hizmetlerin yapıldığı Ceylanpınar Belediyesi sayısız hizmetleri ile Ak Parti Yerel yönetimler Başkanlığı, ve Türkiye Belediyeler birliği ile Şanlıurfa kamuoyunun takdirini aldı. Bugün 4 yılını geride bırakan Başkan Atilla, yaptığı hizmetleri Urfastar’a değerlendirdi. Borç batağında bir Belediye devir aldığını buna rağmen yılmadan çalıştığını ifade eden Başkan Menderes Atilla’ Yıllarca Ceylanpınarlı Vatandaşlarımın hak ettiği hizmetler engellendi, kaynakları dağa-taşa gönderildi,  ama Ben ve ekibim, kısa sürede çok hizmetlere ve projelere imza attık, Halkımız her şeyin farkında, yapılanları görüyor ve bizleri takdir ediyorlar, ‘dedi.

PKK Terör örgütü tarafından 4 kez suikaste uğrayan ve  Türkiye’de Cesur yürekli Başkan olarak bilinen Ak Partili Belediye Başkanı Menderes Atilla, ‘ Halkımıza ne söz verdiysek tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşamaktayız, imkanlarımız çercevesinde akla hayale gelmeyen hizmetleri sunduk. Allahıma şükürler olsun, kıt imkanlarla, 7’den 70’e her kesime hitap eden kurumsal kapısı halka açık bir Belediye’miz’ var dedi. ilçede Ceylanpınar Nüfusu kadar Suriyeli Mültecilerede hizmet götüren Başkan Atilla'nın varlığı en çok ilçede Huzuru sağlamış olması en büyük takdiri görmeye yetiyor. 

 

Ceylanpınar Belediyesini, 30 Mart 2014 yerel seçiminden sonra; 8.000.000 TL si muhtelif, 7.200.000 TL si ise işten çıkarılan işçilerin tazminat borcu olmak üzere Toplam 15.200.000 TL borç ile devir aldığını bunun yaklaşık 9 Milyon TL’sinin ödendiğini ifade eden Başkan Atilla’Göreve başlamamla birlikte yürürlüğe giren 5216  sayılı Büyükşehir Belediye yasası ile

Belediyemizin hizmet alanı 12 mahalleden 49 mahalleye çıkarak 4,5 kat, yüzölçümü ise 10 km²’ den 2003 km² ye çıkarak 200 kat artmıştır.

Hizmet verdiğimiz nüfus ise 47.000 den 85.000 kişiye, Suriyeli sığınmacılarla birlikte nüfusumuz 165.000 ‘e çıkarak 4 kat artmıştır.Buna karşılık İller Bankasındaki payımız en az 4,5 kat artması gerekir iken; 2016 yılı verilerine göre Büyükşehir yasası gereği yapılan kesintilerden dolayı yıllık bazda ortalama aylık gelirimiz 1.996.000 TL den 1.426.000 TL ye düşerek % 40 oranında azalmıştır’ uyarısında bulundu.

Başkan Atilla, yaptığı çalışmaları şu şekilde sıraladı.

 

· Bununla birlikte Belediyemizin devri sonucunda ;

-        8 adet yakılmış ve yıkılmış mahalle parkı ,

-        Kullanılamayacak şekilde bırakılmış iş makineleri , binek araçlar

-        Eskimiş ve acil bakım isteyen Hizmet binaları

-        Atık su şebekesi olmayan bir çok mahalle

-        İçme suyu olmayan yüzlerce hane / işyeri

-        Çamur ile mücadele eden bir çok ana cadde ile tali yollar

-       Kırsal alanda büyük bir bölümü kullanılamayacak durumda olan yollar , içme suyu sıkıntısı yaşayan 35 kırsal mahalle , ve hiç birinde kültür evi olmayan kırsal mahalleler şeklinde devir alınmıştır.

Yukarıda sayılan bütün aksaklılar ve eksiklikler giderildikten sonra kişisel çabalarımızla temin edilen85.000.000 TL değerindeki Nakdi ve Ayni Hibeler ile aşağıda maddeler halinde yazılı bulunan hizmetler gerçekleştirilmiştir.

 30 MART 2014 MAHALLİ İDARELER YEREL SEÇİMLERİ SONRASI      YAPILAN ÇALIŞMALAR

1-) 56 km alt yapı kanalizasyon şebekesi Büyük Şehir Belediyesiyle koordineli olarak döşenmiştir.

2-) 40 km yeni alt yapı içme suyu şebeke hattı Büyük Şehir Belediyesi ile koordineli olarak döşenmiştir.

3-) 12 km lik Prestij yol çalışması asfalt serim işi bitirilmiş olup, Çalışmaların 2. aşaması olarak çevre düzenlemesi, orta refüj ve kaldırımların yapımına da Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde başlanılmıştır.

4-)  İlçemize 1 adet katı atık transfer istasyonunu Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde kazandırdık.

5 -) ilçe merkezinde 5 adet kavşağa Trafik Sinyalizasyon sistemi alt yapısı                              Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde döşenmiştir.

6- ) 62 adet yeni içme su kuyusu Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak açılmıştır. 

7 -) Merkez dışı mahallelerimizde Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak  2014 / 2015 / 2016/2017 yıllarında 137 km asfalt yol yapılmış olup  32 km ise yapımı devam etmektedir.

8- ) 1,300 metrelik insan sağlığına zararlı Asbestli Ana su borusu hattı Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde değiştirilmiştir.

9 -)  Fatih sultan Mehmet mahallesinde Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli olarak çok amaçlı bir adet otantik semt pazarı yapılmıştır

10 -) 550 km stabilize yol çalışması yapılmıştır.

11-) Daha hızlı internet için Fiber optik internet kablosu döşenmiştir.

12-) 2014 / 2015 /2016/2017 yıllarında  361.000 m2 kilitli parke taşı döşedik.

13 -) 68 adet imc usulü kültür evi projesi gerçekleştirildi. 60 si tamamlandı, 8 adeti ise devam etmektedir.

14 -) 6 km Kent güvenlik Yönetim sistemi hattı döşenmiş, Kurulumu ise bitme aşamasındadır

15 -) Muhtemel sel ve taşkınlara karşı dere ıslah çalışması yapılmıştır.

16 -) 20 km uzunluğunda LED aydınlatma çalışması yapıldı. Tüm parklarımıza led aydınlatmaları yapılmıştır .

17 -) Göçerlerin asırlık yer ve tapu sorunları çözülmüştür.

18 -) İlçenin Tapu sorununun önündeki engeller kaldırılmış olup, Kadastro çalışmalarına başlandı.

19 -) 200 kişilik kız öğrenci yurdu kaba inşaatı tamamlandı.

20 -) Kırsalda 9 adet cami , 8 adet kur’an kursu ve 4 adet imam evi yapımı tamamlanmıştır.

21 -) 6 adet dinlenme ve oyun parkı (Mevlana ve Adanan Menderes mahalleleri, Fatih Sultan Mehmet , Turgut Özal , Cumhuriyet ve Muratlı mahalleleri parkı ) yapıldı.

22 -) Yakılan yıkılan Tüm parklarımızın  kafeteryaları  wc ve lavaboları yapılmıştır.

23 -) İlçemizde Bu güne kadar 66.000 adet Fidan dikilmiş olup, 75.000 adet Mevsimlik çiçek te ekilmiştir.

24 -) 5,200 adet çöp konteynırını yenilenmiştir.

25 -) 7000 aileye Ayni ve Nakdi yardımlar  yapılmıştır.

26 -) 4 Yılda 41 yeni aracı araç filomuza dahil ettik.

27- )  Merkez ve kırsalda 58 adet camimizin Bakım ve onarımları yapılmış, halıları yenilenmiştir.

28 -) Her yıl Ramazan ayında farklı bir mahallede halkımızla aynı sofrada buluşuyoruz.

29- ) İhtiyaç sahibi Engellilere Bu güne kadar 50 adet Tekerlekli sandalye ve 32 adeti ise Akülü sandalye olarak kendilerine ulaştırılmıştır.

30-)  Ceylanpınar Belediye Spor, Ceylanpınar Belediye Satranç takımı ,Engelli Basketbol takımımız ve tüm spor kulüplerinin ayni ve nakdi ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

31-) Her yıl Yaz spor okulları açıyoruz. Bunlar ; Minikler Futbol , Gençler Futbol ve Beden Eğitimi Hazırlık.

32-) ilçe Merkezinde 1 adet spor kompleksi ve 1 adet sentetik çim sahası Büyükşehir Belediyemiz ile koordineli bir şekilde yapıldı.

33-) Hoş  Geldin Minik Hemşerim ile yeni doğan bebeklere hediyeler verilmiş olup projemiz devam etmektedir.

34-) Taziyelerin su , çay ve şeker ihtiyaçları Belediyemiz tarafından karşılanmaktadır.

35-) Muharrem ayında aşure ikramları yapıyoruz.

36- ) Bayramlarda Kabristanda Vatandaşlarımıza Yasin-i şerif hediye edilmekte.Bu proje devam edilmektedir.

37- ) Girişimcileri destekliyoruz KOSGEB kursları düzenliyoruz. Şimdiye kadar 500 girişimci belgeye hak kazanmış olup 35 Girişimcimiz  işyeri açmışlardır.

38-) Toplu sünnet merasimi gerçekleştiriyoruz.

39- ) Merkezde 1 adet çok amaçlı Gençlik merkezinin temeli atılmış olup yapımı devam etmektedir.

40-)  Kutlu Doğum Etkinlikleri Düzenlemekteyiz

41 -) Devlet hastanemizin yer sorunu çözülmüş , Tapusu alınmış ve proje ihalesi yapılma aşamasındadır.

42-) DEDAŞ Bölge Müdürlüğü ile Koordineli olarak iş makinelerimiz ve mühendislik hizmetleri ile 12 km Enerji nakil hattı yer altına alınmış olup, Modern Elektrik aydınlatmaları ve trafolar kurulmuş ve hizmet vermeye başlamıştır.

43- ) Özbek Mahallesinde Belediyemiz tarafından 1 adet çok amaçlı otantik semt pazarı  yapılmıştır.

44- ) Ceylanpınar Belediyesi Aqua Park Yüzme tesislerinin Tüm borcu Belediyemiz bütçesinden ödenmiş olup ; Bu tutar 3.000.000 TL olarak gerçekleşmiştir.

Ancak ;

2014 yılı mahalli idareler genel seçiminde hazırlanan seçim beyannamemizde taahhüt edilen

1-      İlçe otogarı

2-      Hayvan pazarı

3-      Dar gelirli aileler için Toki konut alanı

4-      Hal pazarı

5-      Buğday pazarı

6-      Organize sanayi vb.

7-      Küçük kepez seyir tepesinin Projesi Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 2016 yılında çizilmiş Meclis kararı alınmış ve proje bedeli 5.000.000 TL ayrılmıştır. Ancak yer tahsisinin yapılmamasından dolayı proje askıya alınmıştır.Bu vb. birçok projenin hayata geçirilebilmesi için gerekli ARAZİ bulunmamaktadır.İlçemizin Güney tarafı Suriye sınırı ile diğer 3 tarafının da TİGEM arazileri ile çevrili olduğundan ve yeni imar sahasının açılmasına ihtiyaç duyulduğundan ; gerek projelerimizin hayata geçirilebilmesi ve gerekse vatandaşlarımıza yeni yerleşim alanlarının açılabilmesi için Arazi temini konusunda Gıda tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım işletmeleri genel müdürlüğü ile temasa geçilmiş ancak herhangi bir sonuca varılamamıştır.

Söz konusu hizmet ve projelerin hayata geçirilebilmesi için Tarım işletmeleri Genel müdürlüğünce belediyemize 10.000 dönüm arazinin bedelsiz olarak tahsis edilmesi gerekmektedir.                                                                                                                                            

Güncelleme Tarihi: 30 Mart 2018, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195