Title of a News Article

Çiftçi: Bu damak tadını şehre yaymamız gerekiyor

.

Çiftçi: Bu damak tadını şehre yaymamız gerekiyor
banner206
 Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hamarat Eller Tesisinde düzenlenen 'Şanlıurfa Yöresel Yemekleri ve Sunumu' programı yoğun ilgi gördü. Yöresel türküler eşliğinde halayların çekildiği programda katılımcılara Şanlıurfa yöresine özgü her türlü damak tadından örnekler sunuldu. 

Turizm Haftası etkinlikleri sürüyor. Sabah saatlerinde Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nde başlayan etkinliklerin bir sonraki durağı Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Hamarat Eller Tesisi oldu. Şanlıurfa yöresine özgü her türlü damak tadından örneklerin sergilendiği 'Şanlıurfa Yöresel Yemekleri ve Sunumu' programına katılan vatandaşlara hem görsel hem de damaksal bir şölen sunuldu. 
13 ilçeden katılımın sağlandığı programda Vali Abdullah Erin ile birlikte stantları tek tek gezerek sunumları tebrik eden Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın gastronomi alanında çok büyük ilerlemeler sağladığını söyledi.   

BAŞKAN ÇİFTÇİ: BU DAMAK TADINI ŞEHRE YAYMAMIZ GEREKİYOR
Burada yaptığı konuşmasında gastronomi şehri Şanlıurfa'nın damak tadını şehrin her bölgesine yaymak için el birliğine ihtiyaçlarını olduğunu belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Şanlıurfa 12 bin yıllık şehir. Bu şehrin bereketli toprakları gıda olarak insanlarımıza adeta bir nimet olarak sunulmakta. İşte bu gıda ürünlerimiz insanlarımızın hamaratlı elleriyle bir sanat mucizesi olarak hayat buluyor. Şanlıurfa'mız 19 coğrafi işaretle Sanayi Bakanlığımız Patent Enstitüsü tarafından tescil edilmiş durumda. Türkiye geneline baktığımız zaman en zengin lezzetin Şanlıurfa'da olduğu zaten ortaya çıkıyor. Fakat bunun bir şehir hareketi olması gerekiyor. Bu zenginliğimizi hem sunmada hem de yaygınlaştırmada daha gayret göstermemiz gerekiyor. Bu damak tadını çarşılarımıza, otellerimize ve restoranlarımıza taşımamız gerekiyor. Şanlıurfa'ya gelen her misafirimizin bu damak tadından tatması gerekiyor. O zaman işte gastronomi şehir unvanını hakkıyla tescil etmiş oluruz. Onun için el birliğine ihtiyacımız var " dedi.  

VALİ ERİN: TURİST SAYISINDA HEDEF YÜKSELTİYORUZ
Daha sonra katılımcıları selamlayan Vali Abdullah Erin ise son 10 yıldaki en yüksek turist sayısının geçtiğimiz yıl aşıldığını belirterek bu rakamları daha da üst seviyelere çekmek istediklerini söyledi. Şanlıurfa'nın her alanda bir turizm şehri olduğunu da sözlerine ekleyen Vali Erin, "Geçtiğimiz yıl 806 bin konaklama sayısıyla son 10 yılın en yüksek turist sayısını yakaladık. Şanlıurfa bunun çok daha iyilerini hak ediyor. Bizler kısa vadede bu rakamı 1 buçuk milyona uzun vadede ise 3 milyona çıkarmayı amaçlıyoruz. Bu yapılacak çalışmalar ve Göbeklitepe'nin de ziyarete açılması ile birlikte bu rakamların yakalanacağını göreceksiniz. İşte bugünkü programda Şanlıurfa'nın turizm alanındaki bir zenginliğini ortaya koyuyor. Tüm bu çerçevede katılım gösteren vatandaşlarımıza ve 13 ilçemizden gelerek sunum yapan gerek özel işletme olsun gerekse dernek  oda olsun herkese teşekkür ederim" diye konuştu. 
Yoğun katılımın sağlandığı program daha sonra yemeklerin sunulması ve ikramlarla davet etti.

Güncelleme Tarihi: 18 Nisan 2018, 19:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142