Title of a News Article

Çocuklara İnterneti Yasaklamayın

Sosyal Medya Danışmanı, Arama Motoru Optimizatörü Abdullah Reha Nazlı, Çocuklara Bizim De Bilmediğimiz Bir Şeyi Yasaklamanın Onlarda Otoriteye Karşı Güven Sorunu Oluşturduğunu Söyledi.

Çocuklara İnterneti Yasaklamayın
banner206
Sosyal Medya Danışmanı, Arama Motoru Optimizatörü Abdullah Reha Nazlı, çocuklara bizim de bilmediğimiz bir şeyi yasaklamanın onlarda otoriteye karşı güven sorunu oluşturduğunu söyledi.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Kütahya İl Müdürlüğü Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü ve Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü’nde çalışan personele yönelik Aile Eğitim Programı’na konuşmacı olarak katılan Sosyal Medya Danışmanı, Arama Motoru Optimizatörü Abdullah Reha Nazlı, teknoloji çağında çocukların nasıl bir dünya ile karşılaştığı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bilgi, öğrenme, özel hayat, gizlilik, güvenlik ve pek çok kavramın değiştiği bir çağda çocukların pek çok teknolojiyi bizden önce keşfettiğini söyleyen Nazlı, çocuklara bizim de bilmediğimiz bir şeyi yasaklamanın onlarda otoriteye karşı güven sorunu oluşturduğunu söyledi. Nazlı, bir veli ya da öğretmenin kendisinin de henüz tanışmadığı bir aracı çocuklarla birlikte keşfetmesi ve zararlı yönlerini birlikte kullanırken öğrenmeleri gerektiğini açıkladı. Velilerin ve öğretmenlerin çocuklarla birlikte internet başına oturmasını, "Bu bilginin doğru olduğuna nasıl emin olabilirim?", "Buradaki yazıya tıklarsam ne olur?", "Ödevini yapmana internet nasıl yardımcı olur" şeklinde soruları onların cevaplamasını bekleyerek onları hem düşünmeye hem de merak etmeye sevk etmek gerektiğini söyleyen Nazlı, internetin onların geleceğinde çok önemli bir yer tutacağını, bir zamanlar Facebook’u çocuklarına yasaklayan yetişkinlerin şu anda en çok kendilerinin kullandığını belirtti.
"Bilgi Çağını Anlayamadık" adlı bir kitabın da yazarı olan Nazlı, çocukların ve gençlerin teknolojiyi oyun ve eğlence aracı olarak görmesi yerine harika şeyler keşfetmek ve hayatı kolaylaştırmak için bir araç olarak görmesi için çalışılması gerektiğini bildirdi. Nazlı, “ABD’de 12 yaşında uygulama yazıp ömür boyu harcayacağı parayı kazanmış çocuklar varken, bizler henüz bilgi ve öğrenmenin önemini dahi anlatamadık. Artık gençlerimiz gereksiz her türlü bilgi önlerine geldiği için işlerine yarayacak hiçbir şeyi merak etmiyor. Sadece iki boyutlu düşünüyorlar ve okuduklarından sonuç çıkarmıyorlar. Her yerde telefonlarına sarılıp hiçbir yerde canları sıkılmadığı ve hatta uykularında bile mesaj sesiyle uyandıkları için, asla kendi düşünceleriyle baş başa kalmıyorlar. Bu da en ufak etkiyle savrulan ve sadece anlık gündemleri olan bir hayata yol açıyor” dedi.
Nazlı şu açıklamalarda bulundu:
"Şu anda tüm kurumlarda, şirketlerde çalışan tüm memurlar, yöneticiler, idareciler, mühendisler emekli olsa, sadece bu senenin üniversite mezunları o kadroları doldurmaya yeter. Seneye mezun olacaklar işsiz kalır. UNESCO 5 yıl önce önümüzdeki 30 yılda verilecek üniversite mezunu sayısının, insanlık tarihi boyunca yaşamış insan sayısından fazla olduğunu açıklamıştı. Bugün üniversiteye başlayan bir gencin farklı yönlerini keşfetmesi, yetenek ve ilgi alanlarına yönelmesi gerekiyor. Toplumun birden fazla alanla ilgili kişilere ihtiyacı varken bizler onların farklı yönlerini körelterek onları herkes gibi olmaya zorluyoruz. Bu sebeple her gün yeni meslek doğduğu halde bunları yapan kimse olmadığı için toplum hem iş gücü hem de nitelikli personel bulma açısından sorun yaşıyor."

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 21:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195