Title of a News Article

DAVUTOĞLU MU, ÇELİK Mİ?...

DAVUTOĞLU MU, ÇELİK Mİ?...
banner206
 Eski bakan Şanlıurfa Milletvekili, Faruk Çelik’ten sonra eski başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da adı Meclis başkanlığı için geçmeye başladı. Ama Çelik’in adı Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı için de geçiyor...

Sözcü yazarı Zeynep Gürcanlı, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı için aday gösterilmesinin gündemde olduğunu ileri sürdü. Ancak ondan önce Faruk Çelik’in de kulislerde Meclis başkanlığı için geçiyordu. Çelik’in adı Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığı için de geçiyor. Zaten Çelik’in Bursa’da partililerle ve STK temsilcileriyle sık sık toplantılar düzenlemesi de belediye başkanı olmak istemesine yorumlanmıştı.

 

ONUN GÖNLÜ BURSA’DA

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik’in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığını Ahmet Eşref Fakıbaba’ya bırakmasının ardından siyaset sahnesinde nerede rol alacağı kulislerde konuşulup duruyor. Bakanlıktan önce Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığını istediği konuşulan Çelik’in adı bu kez ekimde yapılacak olan TBMM Başkanlığı için geçmeye başladı. Ancak kulislerde bir rakip daha çıktı Çelik’e. Eski başbakan ve AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun TBMM Başkanlığı için partisinin adayı olduğu söyleniyor. Partide vefa unsurunun öne çıkması konusunda atılacak olan bu adımlarda hangi ismin öne çıkacağı henüz belli değil. Bunlar sadece kulislerde konuşulanlar.

Faruk Çelik, Bursa’daki toplantılarını aralıksız sürdürüyor. Zaman zaman partililerle bir araya gelen Çelik, STK temsilcilerini de ihmal etmiyor. Bu yüzden Faruk Çelik’in 2019 yerel seçimlerinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan isteyeceğine kesin gözüyle bakılıyor. iki dönem Şanlıurfa Milletvekili Bakan olarak TBMM'de bulunan Faruk Çelik döneminde Şanlıurfa her alanda çağ atlamıştı. Çelik'in Bakanlıkları esnasında, Ulaşım, eğitim, Sağlık, Sportif alanlarında ciddi yatırımlar ve  tesisler yapılmıştı. 

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2017, 16:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142