Title of a News Article

Demirkol: Ecdadımızla buluşturacağız

Haliliye Belediyesi tarafından Anneler Gününe özel düzenlenen Türk Sanat Müziği (TSM) konseri, dinleyenlerin büyük beğenisini topladı. Konserin ardından konuşma yapan Başkan Fevzi Demirkol, annelere gelecek nesli yetiştirmek için büyük görevler düştüğünü ifade ederek, vatan için şehadet şerbetini için Şanlıurfa’daki şehitlerin annelerini Çanakkale’ye götüreceklerini söyledi.

Haliliye Belediyesi tarafından Anneler Gününe özel düzenlediği Şefliğini Osman Devecioğlu’nun yaptığı Hüseyni Fasıl ve Yeşilçam Şarkıları TSM Konserine, Başkan Fevzi Demirkol ve eşi Adile Demirkol, Başkan Yardımcıları Mehmet Selim Polatkan ve Osman Uludağ, AK Parti İl Başkan Yardımcıları Bahattin Yıldız ve Cemil Çadak, Meclis Üyesi Emin Coşkun, anneler ile vatandaşlar katıldı. Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesindeki TSM kursundan aldıkları eğitimle sahne alan hanendeler, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle dinleyenlerin beğenisini topladı.

Yaklaşık 2 saat süren konserin ardından Başkan Fevzi Demirkol, sahneye çıkarak hanende ve sazendeleri tebrik etti. Anneler Günü anısına konseri düzenlediklerini ifade eden Başkan Demirkol, “Bugünün anısına Hüseyni Fasıl ve Yeşilçam Şarkıları adı altında, iki bölüm şeklinde icra edilen bu eserler, Türk Sanat Musikisinin geçmişten günümüze devam eden, aylar içerisinde bitmeyen, unutulmayan, nesilden nesillere aktarılan eserlerdir” dedi.

“ANNELERİMİZE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”

Başkan Fevzi Demirkol, gelecek nesli yetiştirmede annelere önemli görevler düştüğünü ifade ederek, şunları kaydetti:

“Bizim, hayatta olmamızı, doğmamızı sağlayan en kıymetli varlıklarımız analarımızdır. Biz, ‘cennet anaların ayağının altındadır’ diyen bir dine, yine ‘analarınıza öf bile demeyin’ diyen bir anlayışın, inanışın mensuplarıyız. O bakımdan buradaki misafirlerimizin veya burada olmayanların, aynı şekilde rahmeti rahmana kavuşmuş, ebediyete göç etmiş annelerin ruhu şad olsun. Allah onlara rahmet eylesin. Hayattaki annelerinizi Allah başınızdan eksik etmesin. Bizlere gelecek nesli yetiştirmek, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğini ihya etmek adına çok önemli görevler düştüğünü ifade etmek istiyorum. Hepiniz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, bayrağımızın kıymete kadar gönderde kalmasının, ezanımızın kıyamete kadar susmamasının teminatı olacak gençleri siz yetiştireceksiniz. Onlar bizim geleceğimizi inşa edecek.”

“ŞEHİT ANNELERİMİZLE ÇANAKKALE’YE GİDECEĞİZ”

Konuşmasının son bölümü şehit annelerine ayıran Başkan Fevzi Demirkol, vatan için şehadet şerbetini içen şehitlerin ailelerinin kendilerine emanet olduğunu söyledi. Şehit annelerini Ramazan Ayından önce Çanakkale’ye götüreceklerini ifade eden Başkan Demirkol, şunları söyledi:

“Koç gibi, civan mert evlatlarını vatan uğruna, bayrak uğruna, şehit vermiş olan şehit annelerimizin ellerinden öpüyorum. Allah nasip eylerse bu şehit annelerimizi, ecdadımızın bize yaşatmış olduğu son nefesini vererek, bizim nefes almamızı sağlayan Çanakkale’deki ecdadımızla, şehit annelerimizi buluşturacağız. Şanlıurfa’da il genelindeki bütün şehit annelerimizi, Ramazan öncesinde Çanakkale’ye götüreceğiz.”

Başkan Demirkol, konuşmasının son bölümünde Mehmet Akif Ersoy’un dizelerini de seslendirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Bu anneler günü dolayısıyla sadece bir cümle ifade etmek istiyorum; ‘Ey şehid oğlu şehid, isteme benden makber, Sana âgûşunu açmış duruyor Peygamber. Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid’i... Bedr’in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makber’i kimler kazsın? Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın’ diye Akif’in tarif ettiği şehitlerimizin anneleri, babaları, yakınları, çocukları bizim emanetimizdir. O emanetin kıymetini bilmek bizim namus borcumuzdur. Şehit anneleri ve babalarına seslenmek istiyorum; sakın yese kapılmayınız, bir evladınız gitti, bir evladın babası, anasıydınız, şimdi milyonların anası, babası oldunuz. İnşallah, bundan sonraki hayatlarında her türlü şartlarda onların emrinde olacağız. Sadece ben değil, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütün kamu kurum kuruluşları şehitlerimizin ailelerinin emrinde olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2017, 11:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195