Title of a News Article

Dikkat.. Milyonları ilgilendiren düzenleme

.

Dikkat.. Milyonları ilgilendiren düzenleme
banner206

 2. el otomobil satışlarında 'ekspertiz' ve 'garanti' zorunluluğuna dair düzenleme daha önce açıklanmıştı. Bakan Tüfenkci ise, söz konusu düzenleme için tarih verdi.

'İkinci otomobil satışlarında garanti ve ekspertiz dönemi başlıyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ise, söz konusu düzenlemenin içeriği ve tarihine dair bilgi verdi.

 

Düzenlemede oto alım satın işi yapanlara belge zorunluluğu da olduğunu hatırlatan Tüfenkci, "Bu nedir, özellikle ikinci el taşıt alım satımında bir düzenleme getiriyoruz. Ne yapıyoruz burada? Bir kere her önüne gelen galericilik veya araç alım satımı yapmasın." dedi.

 

'YA GARANTİ VER YA ARIZAYI BELİRT'

Tüfenkci sözlerini şöyle sürdürdü: "Aradaki sözleşmelerin çerçevesini belirleyelim ve o çerçeveler neticesinde bu sözleşmeler oluşsun. En önemlisi de sattığınız araçların niteliklerini de sizler beyan edin. Arızalı, hurda, kaza yapmış araç satıyorsanız, bunları belirterek satın. Ama ben 'Sağlam araç satıyorum' diyorsan da 'En azından 10 bin kilometre garanti ver' diyerek satış işlemi yapılacak bir sistem düzenliyoruz.

 

'REFERANDUMDAN SONRA'

İnşallah, bunu kamuoyunun da görüşlerine açtık. Sizlerin, bu işlerle iştigal edenlerin görüşlerini aldık ve Allah nasip ederse referandumdan sonra faaliyete geçiriyoruz. Biz istiyoruz ki sokak aralarında, apartman altlarında değil böyle güzel sitelerde esnafımız gelsin ticaretini yapsın. Bu her şehirde olsun."

Güncelleme Tarihi: 24 Mart 2017, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142