Title of a News Article

Eczacılardan sert bildiri

.

Eczacılardan sert bildiri
banner206
Şanlıurfa Eczacılarodası yönetimi 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından bir açıklama yaparak Darbeye tepki gösterdi. 
Yazılı bir açıklama yapan 27. Bölge Şanlıurfa eczacılar odası yönetimi yaşanan Darbe girişiminin kabul edilemez olduğunu vurguladı. İşte Eczacılar odasının açıklaması 

 15 Temmuz 2016 Cuma gecesi Ülkemiz yüzlerce insanımızın katledildiği, Gazi meclisimizin bombalandığı, milletimizin hür iradesine kasteden hain bir darbe girişimine maruz kalmıştır. Bu süreçte halkımızın topyekun darbeye karşı durarak demokrasi yönünde canlarıyla bedel ödemiştir. 27.Bölge Şanlıurfa Eczacı Odası olarak her türlü darbe girişimini şiddetle lanetliyor ve hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ülkemizin normalleşmesi ve eskisinden de güçlü olabilmesi için üzerimize düşen görevin bilinci ile hareket edeceğimizi ilan ediyoruz.
 Bu görev bilinci doğrultusunda ilimizin acil çözüm bekleyen sağlık sorunlarına ilişkin bir takım hususları kamuoyu ile paylaşmamız gerekmektedir.
 Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda il genelinde irili ufaklı bir çok sağlık kuruluşu ve özel hastane kapanmış olup, bunun sonucunda zaten yetersiz olan yatak ve poliklinik kapasitesi neredeyse yarıya düşmüş ve insanlarımız sağlık hizmeti alabilmek için komşu illere gitmeye başlamıştır.
Kapanan hastanelerin açılmasını ve yeniden halkımızın hizmetine sunulmasını beklediğimiz bir dönemde 500’ü aşkın yatak kapasitesine sahip olan Şanlıurfa Kadın Doğum ve Çocuk Hastanelerinin taşınacağını şaşkınlık içerisinde öğrenmiş bulunmaktayız.
 Her dönemde gösterdiği sağduyu ile devletinin ve milletinin yanında durmayı şiar edinmiş olan Şanlıurfa halkının nitelikli ve yeterli bir sağlık hizmetini hak ettiğini düşünüyor, bu doğrultuda kapanan özel hastanelerimizin bir an önce faaliyete geçmesi, ayrıca kadın doğum ve çocuk hastanelerinin taşınmadan fiziksel ve teknik açıdan güçlendirilerek hizmete devam etmesi gerektiğini tüm yetkili kurumların ve Şanlıurfa halkının takdirlerine arz ediyoruz.

Güncelleme Tarihi: 30 Temmuz 2016, 01:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195