Title of a News Article

Ekinci, yalnız bırakmadı (video)

Engellilere yönelik çalışmalarıyla kamuoyundan takdir toplayan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Dünya Engelliler Haftasında, akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımında engellilerle bir kez daha bir araya geldi.

Sosyal Belediyecilik konusundaki çalışmalarıyla takdir toplayan Eyyübiye Belediyesi, dezavantajlı gruplara yönelik farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. 10- 16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası münasebetiyle engellilerle bir araya gelen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, engellilere 5 akülü ve 26 manuel tekerlekli sandalye dağıttı. Özel bir mekanda gerçekleşen ve ATV’de  program yapan ve sosyal sorumluluk projelerine verdiği destekle tanınan Sunucu Müge Anlı’nın ve Şanlıurfa’daki ekibinin de katkı sunduğu tekerlekli sandalye dağıtımında engellilerin mutlulukları adeta gözlerinden okundu.

‘Engellilere pozitif ayrımcılık’ söylemiyle hareket eden ve kamuoyunda ‘Engelli Dostu Başkan’  olarak ta bilinen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘En Büyük Engel Sevgisizliktir’ programında 5 akülü, 26 manuel olmak üzere 31 tekerlekli sandalye dağıtımında engellilerle bir kez daha bir araya geldi. Sandalye dağıtım töreninde engelli vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Ekinci, engellilerle yakından ilgilenip sorun ve taleplerini de birinci ağızdan dinledi. Eyyübiye Belediyesi olarak şu ana kadar kendilerine iletilen taleplerin tamamını karşıladıklarını ve toplamda 137 akülü,250 manuel olmak üzere 387 tekerlekli sandalye dağıttıklarını belirten Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bu tarz sosyal sorumluluk projelerinin devamının da geleceğini söyledi.  Gerçekleştirilen sandalye dağıtım törenine Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eşi Ayşe Ekinci, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Müge Anlı Şanlıurfa Temsilcisi Mustafa Polatçı, Final Okulları Öğretmen ve öğrencileri, Birim Müdürleri, engelli vatandaşlar ile yakınları katıldı.

Akülü ve manuel tekerlekli sandalye dağıtımında konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, şunları söyledi,”Öncelik ile hoş geldiniz konu engelli olunca konu dezavantajlı gruplar olunca hali ile de bunun ile ilgili herkes üzerine düşen ne varsa yerine getiriyor. ama bu konuda yaptıklarımızdan da bahsetmemiz gerekiyor. Sosyal sorumluluk denildiği zaman yaşadığınız topluluk içerisinde gördüğünüz her hangi bir husus ile ilgili inisiyatif almaktır. Bu kapsamda da geldiğimiz günden itibaren Eyyübiye Belediyesi olarak Sosyal sorumluluk projelerinde sürekli artan büyüme ile hep sizler ile bir araya geldik. Özellik ile engelli kardeşlerimiz ile ilgilide yine ilk günden itibaren engellilerin önündeki engellerin kaldırılması adına yine tüm talepleri karşıladık. Bugün burada aranızda engelli kardeşlerimizin temsilcileri de var.  Yine sosyal sorumluluk projesi kapsamında bu programımıza destek veren Müge Anlı'nın ekibi de var. Dolayısı ile Müge Anlı hanım efendiye buradan teşekkürlerimizi sunmak istiyoruz. Eyyübiye Belediyesi olarak bugün dağıtılacak manuel ve akülü sandalyelerin öncesinde 137 akülü 250 manuel sandalye dağıtımı yapılmıştır. Arkadaşlarımıza da ifademiz şu; gelen bütün talepler kesinlik ile ve kesinlik ile karşılık bulsun diye, yine talepler geldi, bu talepler kapsamında da bugün 5 akülü 26 manuel sandalyenin dağıtımını yapacağız. Bu dağıtılacak manuel ve akülü sandalyelere destek veren Müge Anlı hanım efendiye ve de buradaki temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Yine Final okullarımız burada onlarda bu sosyal sorumluluk projesi kapsamında aramızda bulunuyorlar. Hepimiz birer  engelli adayıyız, bunun farkında olmamız lazım bir saniye sonrasını veya bir dakika sonrasını hesaplayamayız dolayısı ile elimizde imkan var iken engellerin bu sıkıntılarına el atmamız gerekiyor. Bu bir vatandaşlık görevidir. bu bir sosyal sorumluluktur. Meclis üyesi arkadaşlarımız ile beraber bu konulara karşı beraber hep duyarlılık göstermişizdir.  Bugün de bu duyarlılığın başka bir örneğini sergiliyoruz. Ben geldiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.  Destek verenlere de ayrıca şükranlarımızı sunuyoruz. Bundan sonraki süreçte de inşallah sosyal projeler konusunda sosyal sorumluluk projeleri konusunda sürekli farkındalık yaratan bir yönetim anlayışı sergileriz diyorum ve  bu duygu ve düşünceler ile başta engellilerimiz olmak üzere buraya gelen herkese tekrar teşekkür ediyor saygılar sunuyorum. “

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2017, 15:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195