Title of a News Article

Erdoğan'dan flaş Suruç açıklaması... (video)

.

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Maltepe'de vatandaşlara seslendi. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, "Bu HDP var ya ne yapıyor. Güneydoğu'da şu anda bizim partimizin ilçe başkanlarını il başkanlarını tehdide başladılar. Telefonla tehdit ediyorlar. Ulan terbiyesiz sıkıysa gelin şehir merkezine. Telefonla niye yapıyorsunuz bu tehditleri? Sıkıysa gel." dedi.Erdoğan Maltepe'de özetle şunları söyledi:

Üniversiteyi öğrencilerimizin ayağına götürdük. Üniversitelerimizde inşallah kısa bir zaman sonra Türkiye kaliteyi de yakalayacak. Kaliteyi de yakaladığı zaman Aziz Sancarların sayısı da bir, iki olmayacak. İnşallah, bunların sayısı da artacak, bu konuda da kararlıyız.

Maltepe Belediyesi'nin de bir tane elemanı içerideymiş. Üstelik de Başkan Yardımcısı. Neden biliyor musunuz? MLKP'den dolayı, yani terör. Düşünün terör örgütü mensupları Maltepe'yi yönetiyor hale bak. Benim Maltepeli kardeşlerim hala bu partiye oy mu verecek Allah aşkına.

Terör örgütü ile bunlar el ele, kol kola yürümediler mi? Ankara'dan İstanbul'a yürümediler mi? Şimdi pazar günü bunlara bir Osmanlı tokadı yakışmaz mı?

Biz bir şey yapıyoruz; ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkacağız, hedefimiz bu.Neymiş mahkum olmamış. Bunu Bay Kemal savunuyor. 'Mahkumiyeti mi var?' diyor, 'YSK buna aday olabilirsin' dedi... Yani YSK burada vicdani davranmamışsa, böyle bir yanlış yapmışsa aynı yanlışı biz de yapacak mıyız?

Yapacağımız çok iş var, kimseye muhtaç olmayacağız, kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz.AK Parti ne aldatan olur, ne aldanan olur. Bu adımları kararlılıkla attık. Türkiye'de 25 havalimanı vardı, bu sayı 59'a çıktı. Neredeyse lüks otobüs fiyatına uçakla gidiyoruz. Bunlara sorsan, bundan da rahatsızlar.

Enerjide Türkiye, dünya devleri arasında yerini alıyor mu? Şimdi nükleer enerjiye, elhamdülillah geçiyor muyuz? Bunun adımlarını da attık mı? Hızla birincinin adımını attık, ikinci, üçüncü ve dördüncü nükleerin de inşallah adımlarını atacağız.

Afrin ve Cerablus'a 200 bin kardeşimiz döndü, bu sayı artarak devam edecek. Çünkü hepsi evlerine, topraklarına dönmeyi arzu ediyor.

"SIKIYSA GELİN ŞEHİR MERKEZİNE"

Bu HDP var ya ne yapıyor. Güneydoğu'da şu anda bizim partimizin ilçe başkanlarını il başkanlarını tehdide başladılar. Telefonla tehdit ediyorlar. Ulan terbiyesiz sıkıysa gelin şehir merkezine. Telefonla niye yapıyorsunuz bu tehditleri? Sıkıysa gel.

Öyle Kandil'in tepesinde durmakla olmaz. Artık bunlar geçmişte kaldı. Suruç'ta bir adım attınız. Bu adımın bedelin çok daha ağır ödeyeceksiniz. O PKK'nın paçavrasını elinde tutan katil içerİde. Ama şunu açık söyleyeyim bizim PKK'yla mücadelemiz çok daha kararlı olacak.

FETÖ ile de mücadelemiz çok daha kararlı gidecek. Sorun bakalım Bay Muharrem'e, Bay Kemal'e 'Sizin terörle mücadele konusunda bir ifadeniz oldu mu, bir açıklamanız oldu mu, FETÖ ile mücadelede bir açıklamanız oldu mu?' Yok. Niye? Beraberler onun için.

ATAŞEHİR MİTİNGİErdoğan Ataşehir mitinginde ise şöyle konuştu:

Ataşehir'e bu yolsuzlukların hesabını soruyor muyuz? Yolsuzlukların içinde olanlar nerede? Parlamentoda. Peki Belediye Başkanı nerede? Ne günlere kaldık ya. Artık benim ataşehir'e inanmış olan kardeşlerim Pazar günü bunun hesabını sorması lazım. Ataşehir'i ilçe yapan kim?16 yılda biz sadece hükümet olarak ne harcadık biliyor musunuz Ataşehir’e? 3 katrilyon harcadık. Belediyelerin yaptığı harcamaları söylemiyorum. Sadece merkezi hükümet olarak… Buradan metro geçti mi? Memnun musunuz? Peki Avrasya Tüneli’nden memnun musunuz? Marmaray’dan memnun musunuz? 29 Ekim 2013’te açtık. O günden bugüne Marmaray’dan geçen yolcu sayısı 268 milyon. Ama beyler şu anda gereksiz diyor. Onlar böyle bir şeyi yapamaz ki. Onlar boğazın altından bir Avrasya Tüneli’ni yapamaz ki.

Ataşehir'in belediye başkanının eşi burada bol bol daire sahibi oluyor, dağıtıyor. Bunların hesabını Ataşehirli kardeşim sormayacak mı? Demokratik bir şekilde bu hesabı soruyor muyuz? Bu sizim hakkınız, hesabı siz soracaksınız. İnşallah belediye başkanlığını biz bu CHP’den alacağız. Pazar günü ilk sınavı yapıyoruz, ondan sonra da geleceğe hazırlanıyoruz.

Samandıra'da bir askeri havaalanı vardı ya. Oraya şehir hastanesini yapıyoruz. 3 bin 300 yatak kapasiteli şehir hastanesi. Göztepe hastanesinin yanında boş bir alan var, o boş alanı da birleştiriyoruz ve hastanemizi daha büyük hale getiriyoruz.

Ne işin var senin BMW'de? Niye gittin oraya? Taklitçi. Artık biz kendi otomobilimizi yapacağız. Elektrikli otomobilimizi yerli otomobilimizi yapacağız. 5 tane babayiğidi buldum beraber yapacağız. Bu CHP var ya, Sivaslılar tanır Nuri Demirağ. Nuri Demirağ, yerli uçak yaptı. Ve yaptığı bu yerli uçağı siparişler almasına rağmen İnönü bu siparişlerin önüne geçti. Nuri Demirağ kahrından öldü. Ama şimdi biz uçaklarımızı yapmaya başladık mı? İHA'larımızı yapıyor muyuz? SİHA'larımızı da yapıyoruz. Şimdi de AKINCI'yı da yapıyoruz. 4.5 ton ağırlığında, 1.5 ton bombayı teröristlere sallayacak.

Kandil'e indik, 20 uçakla vurduk. İkinci adımı da attık orada da terör örgütünün ileri gelenleri toplantı halindeydi. Hemen sinyal verildi, 35 tane terörist orada etkisiz hale getirildi ve bunlar lider kadro.


Afrin'de 4 bin 600'ü aşkın teröristi etkisiz hale getirdik. Cerablus2ta 3 bini aşkın DEAŞ'lıyı etkisiz hale getirdik. Şimdi Irak'dayız, Kandil'deyiz, gerekirse Sincar'da olacağız. Ülkemizi rahatsız eden kim olursa olsun, vururuz. Niye? 
Siz bize dediniz ki, 'sizi rahatsız edince gidin vurun'

İnşallah güvenli bir ülke, huzur içinde bir ülke, bunun için bu adımları atıyoruz, atacağız.

KARTAL MİTİNGİ

Erdoğan Kartal'da yaptığı konuşmada, köprü geçiş ücretleriyle ilgili olarak Muharrem İnce'nin eleştirilerine, "Ne diyor? 'Onun şöyle ücreti var, bunun böyle ücreti var.' Ya kardeşim öyle veya böyle. Sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme. Onu biz özel sektöre yaptırdık. Bu kaynakların çeşitlendirilmesidir" şeklinde cevap verdi.

İşte Erdoğan'ın sözlerinden satır başları:

Bay Muharrem bir çok yerlerde bir şeyler anlatılıyor. Bay Muharrem ve partisinin Kartal’a verebileceği bir şey var mı? Affedersiniz bir dershane işletiyor, dershanedeki öğretmenlerin SSK primini dahi ödemiyor. Ve devletin memuruyla bakıyorsunuz aman yarabbi nasıl küfürlü konuşmalar. Dinlediniz mi? Ya bunlardan cumhurbaşkanı olur mu? bunlara Pazar günü Osmanlı tokadını atmaya var mıyız? Ve inşallah bunların ben inanıyorum ki benim kardeşlerim Pazar günü gereken dersi verecek.

İşte genel başkanıyla kendisi arasında geçenleri de görüyorsunuz. “Gel bakalım Muharrem” Geliyor. “Git bakalım Muharrem” gidiyor. Seçim beyannamesini kim açıklıyor? Genel başkan. Kim açıklaması lazım? Cumhurbaşkanı adayının açıklaması lazım. Yok, her şeyi tek adam ya kendi tasarrufuna alıyor. Şimdi Mart’ta belediye seçimleri var. Herhalde Bay Kemal belediye başkan adayı olacak değil. İnanın belediye başkan adaylarıyla ilgili beyannameleri de o açıklar. İstanbul’a geldi Kağıthane’ye ne diyor? “Kağıttepe” E ne oldu? Aldı dersi gitti. Daha sen adresi bilmiyorsun, İstanbul’un ilçesini tanımıyorsun. İstanbullu sana dersi vermez mi?

Şimdi biz bu seçimle beraber nereye hazırlanıyoruz? Hem Pazar günü cumhurbaşkanlığı noktasında inşallah sizden aldığımız icazetle, onayla yola devam. Ve Allah’ın izniyle Mart 2019 yerel seçimlerde de gerek büyükşehir, gerek Kartal buraları Kartal’ı tekrar geri alacağız. Biz yola çıkarken bir şey söyledik hatırlayın. Türkiye’yi dört temel taş üzerinde yükselteceğiz dedik. Eğitim dedik, sağlık dedik, adalet dedik, emniyet dedik. Ve bunlar üzerinde yükseltiyor muyuz? Eğitimde yaptıklarımızı biliyorsunuz. 280 bin derslik yaptık Türkiye’de. 580 bin öğretmen atadık Türkiye’de. Dershanelerde sınıflarda sıraların üzerinde artık kitaplarımızı ücretsiz olarak buluyor muyuz? Peki geçmişte biz bu kitapları bulabiliyor muyduk? Kırtasiye dükkanlarının önünde az mı çile çektik? Paramızla kitap bulamıyorduk.

Benim sınıfımda 75 öğrenci vardı. Şimdi Türkiye’nin ortalaması istisnalar dışında 32 öğrenciye düştü. Biz bunu başardık. Kartal’da sınıflarda, çocuklar sizin sınıfta kaç öğrenci var? 13. Bay Kemal, Bay Muharrem bak. Peki sizin sınıfta kaç var? 25. Bakın en düşüğü 13, 25, 33. Görüyorsunuz nerelere geldik. Bu neyi getiriyor? Bu aynı zamanda kaliteyi getiriyor. Bay Kemal ne diyor? Diyor ki, “ne kadar öğretmenliğe geçmek isteyen varsa hepsini alacağım” diyor. İnanıyor musunuz?

Ya ihtiyacın varsa ihtiyacın kadar alırsın eyvallah. Ama ihtiyacın olmayanı alırım dersen bu sadece palavradır, bu sadece oy toplamanın yalanla istismarıdır. Yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Bunların da pazara kadar yanacak. Ama biz sizlerle beraber pazara değil mezara kadar beraberiz.

Ya diyor ben niye şehir hastanesi yaptırayım? Sen niçin geliyorsun o zaman. Şehir hastanesi yaptırma, devlet hastanesi yaptırma. Ya ne yaptıracaksın onu söyle. Proje söyle. Bay Muharrem sen ne yaptıracaksın onu söyle? Yoksa memurlara gençlere tekme tokat mı gireceksin? Nasıl küfür ettiğini dinlediniz değil mi?

Benim sizden bir ricam var. Bizim bu dönem iki önemli projemiz var. Bunlardan bir tanesi millet bahçeleri, bir tanesi millet kıraathaneleri. İnşallah Kartal’ımıza güzel bir millet bahçesini biz yapacağız. Bir diğeri, millet kıraathanesi yapacağız. Biz yaparız. Onlar yıkar. Onlar yıkım ekibi, biz yapım ekibiyiz.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü… Ne gereği var diyor. Bunlar Demirel’in Özal’ın yaptığına da aynısını söylediler. Ne diyor? “Onun şöyle ücreti var, bunun böyle ücreti var.” Ya kardeşim öyle veya böyle. Sen işine gelen köprüden geç. O pahalı olandan geçme. Onu biz özel sektöre yaptırdık. Bu kaynakların çeşitlendirilmesidir. Parası olan özel sektörün, diğerleri diğerlerinden geçer. Bay Muharrem sen onlardan geç. Öyle mi? Ama biz bunların adedini artırdık. 15 sene sonra bu köprü aynen bir ve ikinci köprüler gibi olacak. Niye devlete bunlar teslim edilmiş olacak.

Güncelleme Tarihi: 22 Haziran 2018, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142