Title of a News Article

Erdoğan’dan müjde üstüne müjde…

.

Erdoğan’dan müjde üstüne müjde…
banner206
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan şeker, kömür ve SMA hastalarına ilaç müjdesi geldi. Erdoğan "Nişasta bazlı şeker kotasını yüzde 5’ten 2,5’a indiriyoruz. Soma Işıklar Bölgesi'nde çalışan 2 bin 400 maden işçimiz kadroya alınacak. SMA hastalarının ilaçları SGK'nın geri ödeme listesine girdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Seçim Toplantısı'nda müjdeler verdi.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

Nişasta bazlı şeker kotası yüzde 10 olarak belirlenmişti biz bu kotayı yüzde 5’e düşürmüştük şimdi yüzde 2,5’a indiriyoruz.

 

KÖMÜR MÜJDESİ

Enerji Bakanlığımızın da gayretiyle ülkemizin kömür rezervi 20 milyar tona ulaştı. Kurumlarımıza ait 7 sahayı daha işletmeye açarak kömür üretimini 18.5 milyon ton artırdık. Geçtiğimiz yıl kömür üretimiyle cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdık. Bu vesileyle Somalı kardeşlerimize müjde vermek istiyorum. Soma Işıklar Bölgesi'nde çalıştırılan ve yılda 6 milyon ton kömür çıkarılan bölgelerdeki sözleşmeler sona ermek üzeredir. Hala bu madenlerde çalışan 2400 işçimizin tamamı da Türkiye Kömür İşletmelerinin şirketlerinde kadrolu olarak ve maden ocaklarında çalışmaya devam edecektir.

Yine Soma'daki yeni işletmeye açılacak ve 350 milyon ton rezervi bulunan sahalarda yatırımcımızın 10 bin kişiyi istihdam etmesini bekliyoruz. Ülkemizin 81 ilinin tamamına doğalgaz vermeye başladık.

 

SMA HASTALARINA MÜJDE

Bir başka müjdemiz de SMA hastaları ve ailelerinedir. Çok pahalı olan ilaç bedelinin geri ödemesine ilişkin sorunu çözmüştük. Şimdi aynı hastalığın diğer tiplerinin de ilaç bedellerini geri ödeme listesine alıyoruz. Bununla ilgili karar komisyonda alındı yakında yürürlüğe girecek.

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2019, 15:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195