Title of a News Article

Eyyübiye Muhtarları İkinci Kez Valilikte

Eyyübiye Muhtarları İkinci Kez Valilikte
banner206

 Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Ekim ayı muhtarlar toplantısının ilkini Eyyübiye muhtarları ile yaptı.

Şanlıurfa Valiliği konferans salonunda gerçekleşen toplantıya, Eyyübiye Kaymakamı Adem Ünal, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, kamu kuruluşlarının temsilcileri ile muhtarlar katıldı.

İlçe merkezi ve kırsalda görev yapan mahalle muhtarlarının sıkıntılarını doğrudan muhataplarına aktarma imkanı bulduğu toplantıda, muhtarlar; yol, kanalizasyon, temizlik, okul ve elektrik gibi sorunlarını dile getirdiler.

Toplantıya katılan muhtarlar, Kaymakam, Belediye Başkanları ve idarecilere teşekkür eden Vali Erin, göreve başladığı günden bu yana mesaisinin büyük bölümünü bu şehrin insanlarına ayırdığını ifade ederek, muhtarların insanlara en yakın noktada bulunmasıyla devlet ve millet basamağının ilkini oluşturduğunu söyledi.

Sağlam temeller üzerine kurulu bir Türkiye’nin geleceği için sık sık bir araya geleceklerini, iki buçuk milyona yakın nüfusuyla yönetilmesi zor olan bir ilin sorunlarını çözmek için çaba sarfedeceklerini belirten Vali Erin, Suriyeli mülteciler,  işsizlik, eğitim altyapısında yaşanan sıkıntılar, üretim ve sanayi konusunda yaşanan dezavantajlı durumları ortadan kaldırmak için çalışacaklarını, bunların ortadan kaldırılamayacak sorunlar olmadığını ifade etti.

Sorunların çözümü için, saygı ve elbirliğinin önemine işaret eden Vali Erin, “Sorunlarımızı medeni bir şekilde dile getirmeye, birbirimize sevgiyle ve kardeşçe bakabilmeye ihtiyacımız var” dedi.

Vali Erin, konuşmasına şöyle devam etti: Bakanımız, milletvekillerimiz, büyükşehir belediye başkanımız, siyasi makamlarda oturan kardeşlerimiz ve devleti temsil makamında bulunan Valilik ve bizim mahiyetimizde çalışan hiç kimse, şu mahallenin bu problemi var, bu promlem devam etsin zihniyetinde olmadığımızı bilmemiz lazım. Sürekli nüfus artışının yaşandığı bu coğrafyaya, sürekli hizmet edilmesi gerektiği açık şekilde ortada. Ancak bunun bir planlama ve kaynak problemine de doğrudan bağlı olduğunu bilmeniz lazım. Bazen toplantılarda kıyaslama yapılacak rakamları ortaya koyuyoruz, farklı algılanabiliyor. Ama farklı algılayacak bir şey yok, biz siyasetçi değiliz. Bir hemşehriniz ve bugün de bir Valiniz olarak buradayım. 2002-2003 Yıllarında bu yatırımların hepsine aktarılan toplam kaynak 60-80 milyon TL civarındaydı. Ancak bugün sadece kamu hizmetlerine aktarılan kaynağın 1 milyon TL’ye çıktığı yıllar var. Bugün Urfa kamu yatırımlarında en fazla kaynak alan ilk on ilin altına hiç düşmedi.

Şehrin her anlamda kalkınması için herkesin elbirliği içerisinde çalışması gerektiğini kaydeden Vali Erin, toplantıya katılan tüm muhtarlara teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 03 Ekim 2017, 17:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195