Title of a News Article

Faruk Çelik'ten şok açıklama!

.

Faruk Çelik'ten şok açıklama!
banner206

 Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik 'tarım ürünlerine Rus yasağı' ile ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Çelik, Rusya'dan 160 bin tonluk malın geri geldiğini söyledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Rusya Başbakan Yardımcısı Dimitri Medvedev'in  'Türkiye'den tarım ürünleri sebze ve meyve ithalatı yasaklanacak' açıklamalarına ilişkin, "Rus hükümeti tarafından ifade edildi ama bize henüz resmi olarak ulaşmış bir durum yok" dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Akdeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu’nu makamında kabul etti. Kabul de açıklamalar da bulunan Bakan Çelik, Rusya ile istenmeyen, müessif olaylar yaşandığına dikkat çekerek, “Umarım diplomatik yollardan bu sonların çözümü gerçekleşir. Burada ne ihracatçıların, ne kamyon, ne TIR şoförlerinin, ne Rus çiftçisinin müdahili olmadığı bir olayın halk kitlerine veya Rus vatandaşını mahrum etmek gibi durumunun oluşmasının doğru olmayacağını, uçak düşme olayının ele alınarak buradaki yanlışların, hataların ne ise ortaya çıkarılıp, her iki ülkenin üzerine ne düşüyorsa o çerçeve de konuşulmasını doğru olacağını ifade ediyoruz. 1 Ocak itibari ile meyve, sebze ve beyaz et üzerinde bazı ithalatla ilgili kısıtlamalar getireceklerini Rus hükümeti tarafından ifade edildi ama bize henüz resmi olarak ulaşmış bir durum yok ama Rus hükümeti tarafından ifade edildi. Önümüzde 1 aylık süre var. Bahse konu ürünler yaş ve sebzeden bahsediliyor, bunların bazılarının ömrünün çok kısa olduğunu dikkate aldığınız zaman bu yaşanan süreçte bir mağduriyet söz konusu mudur,  Değil midir? Tabii ki bunları bakanlıklar olarak değerlendiriyoruz. 160 bin malın geri geldiği yönünde bilgiler var” diye konuştu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Bakan Çelik, ‘160 ton malın geri geleceğini ifade ettiniz bu ürünler nasıl değerlendirilecek?’ sorusuna, “Şuandaki ihracatımızı dikkate alıp veya gümrükte bekleyen malları dikkate aldığınız an bununda normale dönmeye başladığını ifade ediyorum. Karşımıza çıkacak şu kısa dönemde yaşanan ne gibi yaş meyve sebze ile ilgili ne kadar sorun çıkacak henüz tespit edilmiş değil.  Bu anlamda çok büyük bir sorun ile karşı karşıya değiliz. Muhtemel sorunlar karşısında Türkiye hazırlıklarını yapıyor, yapmaktadır. Endişe edilecek bir durum şuan itibari ile söz konusu değil” şeklinde cevapladı.

Medvedev’in açıkladığı ürünler yasaklandığında Türkiye'ye ekonomik anlamda dönüşü nasıl olacak sorusuna Çelik, "Bu sıraladıkları ürünlerin toplam değeri 764 milyon dolar tutarında bir rakam oluşturuyor. 1 Ocak için söylüyorum” cevabını verdi.

Güncelleme Tarihi: 02 Aralık 2015, 19:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195