Title of a News Article

Fenomen Seda’nın arabasına el kondu

.

Fenomen Seda’nın arabasına el kondu
banner206

Aralarında sosyal medya fenomeni Seda Tripkolic lakaplı Seda Sular’ın da bulunduğu telefon dolandırıcılığı çetesinin 16 dairesi ile 5 lüks otomobiline el konuldu.

Asayiş Şube Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İstanbul ve Şanlıurfa merkezli telefon dolandırıcılığı çetesine operasyon yapmış, çeteye kurye bulan kişinin ise internet fenomeni Seda Tripcolic rumuzuyla tanınan Seda Sular olduğu ortaya çıkmıştı. Liderliğini M.T.’nin yaptığı çetenin üzerine 16 daire ve 5 lüks otomobil olduğu belirlenmişti. Soruşturma kapsamında çetenin mal varlıklarına el konuldu. El konulan otomobillerden ikisinin ise Seda Sular’a ait olduğu öğrenildi. Çetenin 2 milyon TL vurgun yaptığı belirlenirken, polisin düzenlediği ara operasyonlarda 1.5 milyon TL kurtardığı ortaya çıktı. Çetenin ünlü edebiyatçı Profesör Cevat Çapan’ı da hedef aldığı ortaya çıktı.

 

Şeytani yöntemler

Profesör Çapan’dan alınan 50 bin Dolar ve 80 bin TL’nin, Seda Sular’ın banka hesabından çete elebaşına gönderildiği sırada polisin devreye girerek parayı bankada bloke ettirdiği öne sürüldü. Çete hedef kişiye, kimliklerinin kuyumcu soygununda kullanıldığını, çalınan altınlar üzerinde parmak izi incelemesi yapılacağını, eve gönderecekleri ekibe altınları ve paraları vermeleri talimatını veriyordu. İncelemeden sonra altın ve paralarının iade edileceği söyleniyordu. İkinci yöntem olarak aradıkları kişilere, hesaplarındaki paraların FETÖ tarafından kullanıldığını, paraların inceleneceğini, gönderdikleri ekibe paraları vermeleri isteniyordu. Korkuya kapılan kişiler de paraları gönderilen kuryelere teslim ediyordu. (vatan)

Güncelleme Tarihi: 01 Haziran 2018, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142