Title of a News Article

Flaş! Sıra FETÖ'nün Siyasî ayağına geliyor

.

Flaş! Sıra FETÖ'nün Siyasî ayağına geliyor
banner206
 FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi hakkında TBMM'de konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Hiç merak etmeyin, eninde sonunda siyasi kadrolar da ortaya çıkarılacak. Bu meselenin arkasındaki gerçek bütünüyle ortaya konulacaktır" dedi.
TBMM Genel Kurulunda, kendisine bağlı kurum bütçeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş, FETÖ mağdurları meselesinin, gereğinden fazla alınganlık konusu olduğunu belirterek, isim ve parti olarak kimseyi kast etmediğini söyledi.

Kurtulmuş, "Türkiye'ye karşı yapılmış en aşağılık, en namussuz ihanet hareketi" sonrasında ortaya konulan algı operasyonlarında kullanılan terimlerden birisinin "FETÖ mağdurları" olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Terör örgütlerinin nasıl etnik ve mezhebi kimlikler üzerinden adlandırıldığını başka konuyla örnek vererek söyledim. Dolayısıyla bu algının bir parçası olmayalım. Evet bu konuda gerçekten gadre uğrayan yok mu, var. Bizim de tanıdığımız... Bunlar düzeltiliyor, yapılıyor, ediliyor. Ama toplamın içerisine bakıldığı an, sadece şunu hatırlatayım; bir hafta içinde ikisi general olmak üzere 39 TSK görevlisi görevine iade edildi, ertesi hafta bin küsur askeri personel jandarmadan dışarı atıldı. Bu uzun süre devam edecek bir mücadeledir. Suçsuz, günahsız, hatasız, kusursuz olan kimse burada mağdur edilmeyecektir. Buna azami gayret gösteriyoruz. KHK'lerle görevine iade edilen 18 bin 258 kişi vardır. Bir mağduriyet söz konusu değildir. En az sizin kadar da bunlara dikkat ettiğimizi ifade etmek için söyledim. Hiç merak etmeyin, eninde sonunda siyasi kadrolar da ortaya çıkarılacak. Bu meselenin arkasındaki gerçek bütünüyle ortaya konulacaktır."

'367'yi aşsa bile millete sorarız'

Yapılması planlanan anayasa değişikliğini, 367 oya ulaşması halinde de halka götüreceklerini belirten Kurtulmuş, "Belki CHP Grubundan da Cumhurbaşkanlığı ya da başkanlık sistemine 'evet' diyecek arkadaşlar olur. Bir kez daha söylüyorum; 367'yi bulsak dahi...Türkiye siyaseti için önemli bir değişimdir bu. Bu, parlamentoda yeterli çoğunluğu bulsa dahi bunu millete götürmek boynumuzun borcudur. 367'yi aşsa bile götürür, bunu millete sorarız, çünkü tarihi bir değişimdir." diye konuştu.

MİT'in Türkiye'deki kanunların kendisine verdiği yetkiler çerçevesinde bilgileri belli kategorilere tasnif ederek ilgili devlet kurumlarına gönderdiğini anlatan Kurtulmuş, "MİT, düzenli olarak bilgilerini paylaşılması gereken seviyede ve paylaşılması gereken gruplarla paylaşıyor. Sayın Başbakan ile MİT Müsteşarı'nın görüşmediği şeklinde bir konu gündeme geldi. Türkiye Cumhuriyeti devleti, ciddi kurumlarla, önceden belirlenmiş takvim içerisinde, hazırlıkları önceden yapılmış toplantılarla yönetilen bir devlettir. Türkiye Cumhuriyeti devleti bir kabile devleti değildir. MGK diye bir kurulumuz var. MGK'da devletle ilgili iç ve dış güvenlik tehditleri, önceden hazırlıkları yapılarak gelir. Başbakan da MİT Müsteşarı da kurulun üyesidir. Ayrıca devlet günlerinde, devletin en üst görevlerindeki kişilerle MİT de görüşmelerini yapar." dedi.

'Çizgi film kanalıyla ilgili talimat yazıldı'

Kurtulmuş, kapatılan TV kanallarıyla ilgili listeyi gösterdiğini ve tekrar okuyabileceğini belirterek, "Şu anda 8 TV kanalı kapatılmıştır, yayından men edilmiştir. Şu an itibarıyla devam eden 30 TV yayını vardır. Bunlardan biri, çizgi film kanalıyla ilgili olarak talimat da bu sabah itibarıyla yazılmıştı, TÜRKSAT'tan açılması bekleniyor. Süreç devam ediyor." dedi.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2016, 00:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142