Title of a News Article

Gaziler ve aileleri unutulmadı...

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Gazi ve Şehit ailelerin onuruna yemek programı düzenledi.

Gaziler ve aileleri unutulmadı...
banner206

Gaziler haftası etkinlikleri kapsamında Şanlıurfa’da ki Şehitler ve Gazilerin onuruna yemek verildi.

Büyükşehir Belediyesi Cumhuriyet Sosyal Tesislerinde düzenlenen programa Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Hakkı Köseali, Jandarma Alay Komutanı Vekili Mevlüt Birim, 3. Hudut Alay Komutanı Albay Cengiz Hüner, Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Aslan, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ve çok sayıda davetli katıldı.

 

AÇAR: ŞEHİT VE GAZİLERİMİZE ÇOK ŞEY BORÇLUYUZ

Programda konuşma yapan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdülkadir açar, "Millet tarifi ne olursa olsun, birlikte ağlayıp birlikte gülen insan topluluğudur. Bu millet bin yıldır bu coğrafyada daha da ötede 5 bin yıldır Orta Asya'da birlikte ağlayıp birlikte gülmesini bilmiştir.

Bundan sonra inşallah hep birlikte gülecektir. Herkes bilmelidir ki tarih olup tarih yazan bu millet bin yıldır İslam'ın bayraktarlığını yaptığı gibi bin yıldır insanlığa medeniyetin ve estetiğin, vatan mefhumun, devletin ve milletin ne olduğunu öğretmiştir. 15 Temmuz öncesinde herkes bu milleti ayırmaya çalışırken bu milletimiz şanlı bayrağımızın etrafında toplanmış ve yeniden dimdik ayağa kalkmış bir şekilde yeniden destan olup destan yazmıştır" şeklinde konuştu.

 

AKIL: YÜCE MİLLETİMİZ VATANINA HER ZAMAN SAHİP ÇIKMIŞTIR

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Ufuk Akıl ise, "Gazilik ve şehitlik aziz milletimizin gönlünde müstesna bir yere sahiptir. Bastığımız yerlerin topraktan vatan haline dönüşmesi yüce milletimizin ezelden beridir canını ortaya koymasıdır" dedi.

Muharip Gaziler Dernek Başkanı Hasan Aslan ise,"19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla Büyükşehir Belediyemizin tertip ettiği bu yemekte bizleri buluşturduğu için şahsım ve tüm Gazi arkadaşlarım adına Haç vazifesini yerine getirmek için Haçta bulunan Başkanımız Nihat Çİftçi'ye teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Programın ardından Muharip Gaziler Derneği olarak Büyükşehir Belediyesine ithafen Genel Sekreter Abdülkadir Açar'a plaket takdim edildi.

 

Güncelleme Tarihi: 20 Eylül 2016, 12:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195