Title of a News Article

Gazze'de son durum

Gazze'de son durum
banner206

(URFASTAR) Geçtiğimiz gün İsrail Polisinin Filistinli gençlere yönelik saldırısı sonrası tırmanan gerilim yerini yavaş yavaş savaşa bırakıyor. Son dakika haberlerine göre İsrail Güçleri GazzeŞeridine yönelik kara harekatı başlatırken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "Hamas'a ağır bir şekilde bedel ödeteceğimizi söylemiştim. Bunu yapıyoruz ve ağır bir şekilde ödetmeye de devam edeceğiz" sözlerini kullandı.

Tel Aviv yönetiminin operasyon tarihi olarak İsrail'in kuruluş tarihi olan 14 Mayıs'ı seçmesi dikkat çekerken, Lübnan'dan İsrail'e yönelik füze saldırısı başlatıldı.

Tüm bunlar yaşanırken Hamas, El-Kassam Tugayları Gazze Şeridi etrafına birliklerini konuşlandırmaya devam ettiği sırada İsrail'in olası bir kara harekatı yapma girişimine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuştu. Hamas Sözcüsi yaptığı yazılı açıklamada, "Düşmanın Gazze'ye kara harekatı hevesine ilişkin bizler deriz ki, Gazze Şeridi'nin herhangi bölgesinden sızmaya çalışması, Allah'ın izniyle bize kendilerinden daha fazla öldürmemize ve daha fazla esir almamıza fırsat verecektir. Kendilerine ağır bir ders vermeye hazırız." ifadelerini kullanmıştı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195