Title of a News Article

Gece yarısı korkutan açıklama

Gece yarısı korkutan açıklama
banner206

Çin Halk Cumhuriyetinin Wuhan kentinden ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsüne karşı toplumda oluşan bağışıklık sistemiyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gece yarısı flaş açıklama yaptı.

Bakan Koca, “Toplumda oluşan bağışıklık oranını tespit etmek için şu ana kadar 118 bin kişiye test yapıldı. Bunlardan yani 118 binin içinde PCR taramasıyla pozitif bulduğumuz oran binde 2,8. Son derece düşük.” Diye altını çizdi.

Koca: Pozitif oranı binde 2,8

PSR ve Antikor testinde gelinen son noktayı değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kısa sürede 153 bin olarak belirlenen hedef sayıya ulaşılacağını açıkladı. Dünyada benzer şekilde büyük ölçekte yapılan başka bir çalışma olmadığını anlatan Bakan Koca, “153 bin kişiyi hem PSR hem de antikor testinden geçirmeyi hedefliyoruz. Hem bulaşıcılık, taşıyıcılık oranımızı hem de bu anlamda bağışıklık oranımızı tespit etme açısından önemli görüyoruz. Toplam 153 bin kişi taranacak. Şu an 118 bin kişiyi taradık. 118 bin içinde PCR taramasıyla pozitif bulduğumuz oran binde 2,8. Son derece düşük.” Diye söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195