Title of a News Article

Gülpınar"Bir daha Milletvekili adayı olmayacağım "

Gülpınar"Bir daha Milletvekili adayı olmayacağım "
banner206

 AB Uyum Komisyonu Başkanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, Siverek ilçesinde katıldığı seçim bürosu açılışında konuştu.Ofis Mahallesinde Belediye Meclis Üyesi Celal akıl tarafından yapılan seçim bürosunun açılışına Milletvekili Gülpınar’ın yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Siverek Belediye Başkanı Adayı Şeyhmus Aydın, meclis üyesi adayları, il ve ilçe teşkilatı üyeleriyle çok sayıda vatandaş katıldı.

AK Parti Siverek İlçe Başkanı Nedim Lale’nin selamlama konuşmasının ardından konuşan Şeyhmus Aydın, AK Parti’nin hizmet ve gönül belediyeciliğine talip olduklarını söyledi.

AK Parti hükümetlerinin Şanlıurfa’daki hizmetlerini anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Zeynel Abidin Beyazgül ise, Siverek ilçesinin önemine değindi. Siverek’in her dönem AK Parti’nin yanında olduğunu belirten Beyazgül, destek talebinde bulundu.

Milletvekilliği döneminde hizmet alınabilmesi için her türlü çabayı gösterdiğini dile getiren Gülpınar, “Bakmayın siz bazılarının fitne, fesat, gıybet, yalan, dolan ve iftirayla iş yapmaya çalışmalarına ve devam edecekler. Belki de farklı şeyler çıkacak, hiç bunlara takılmayın. İstedikleri kadar konuşsunlar, iftira atsınlar, yalan söylesinler. Bunların hepsi boş. Benim eminim ki bir kere daha emaneti ehil ellere teslim edeceksiniz.” dedi.

-“Artık milletvekili adayı olmayacağım”

Önümüzdeki dönemde yeniden milletvekili adayı olmayı düşünmediği dile getiren Gülpınar, şunları söyledi: “Bana emaneti 24 Haziran’da Siverek halkı olarak son defa verdiniz. Bir daha sizin karşınıza milletvekilliği adaylığı hususunda çıkmayacağım ve son defa veriyorsunuz demiştim ve Allah razı olsun beni bir kere daha meclise gönderdiniz ve yine son defa belediye başkan adaylarımıza sizden destek istiyorum. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmaya geldik.”

Gülpınar, İslam ülkeleri dışındaki diğer ülkelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı olduklarını söyledi.

–“Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur”


Avrupa Parlamentosunun Türkiye raporunun içeriğine işaret eden Gülpınar, “Madem ki İslam alemi dışındaki o ülkeler Recep Tayyip Erdoğan’a düşmanlık besliyorsa ki en son Avrupa Birliği’nde Parlamentoda Dış İlişkiler Komitesi raporunda Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin başında olduğu müddetçe biz AB ile Türkiye arasındaki müzakereleri yürütemeyiz. Bu durumda bizim Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmamız boynumuzun borcudur. Bu kadar basittir, başka hiçbir şey düşünmemize gerek yok.” ifadelerini kullandı.

–“Boş konuşmaya vaktimiz yok”

Sözlerini ‘az laf çok iş’ diyerek sürdüren Mehmet Kasım Gülpınar, “Zaman çok çabuk geçiyor, 2014 yerel seçimlerinin ardından 5 yıl geçti ve 2019 yerel seçimlerine geldik. Yaptık ya da yapamadık, bazı sıkıntılar ve hatalarımız oldu ki bunların hepsini kabul ediyorum. Biz bir söz verdik mi yerine getiririz ve biz boş konuşmayı sevmiyoruz, o bizim işimizde değil. Boş konuşmayla da kaybedecek vaktimiz yok. 5 yıl önce dedik ki belediye başkanını seçerseniz biz o belediye uğramayacağız, belediye başkanı ekibiyle beraber sizlerin verdiği oyun hakkını verecek ve gereğini yapacak dedik. 5 sene sonra anladık ki bu doğru değilmiş, kusura bakmayın diyoruz. Biz bunun böyle olmasını arzu ettik ama kusura bakmayın. Bundan sonra Şeyhmus başkanı seçtiğinizde Zeynel bey ile beraber istişareli bir şekilde sürekli olarak bir araya gelerek istek ve talepleri yakından takip edeceğim. Bu konuda artık bir endişeniz olmasın. Milletvekilliğim bitene kadar elimden geleni yapacağım. Arkadaşlarımızla kol kola omuz omuza olacağız, Ankara’da takibini yapacağız.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanında bulunması gereken vasıflara da değinen Gülpınar, şu ifadeleri kullandı: “Belediye başkanı öncelikle adaletli olacak. Yandaçılık güzel, yandaşçılık çok tatlı hele ki yandaş müteahhit olunca yeme de yanında yat ama bizim arzumuz ve talebimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik anlayışı bu değil. Önce adalet lazım, bilmem amcamın kirvesi, dayısı ya da yeğeni, bizim anlayışımız ve hizmetimiz bu olamaz. Biz adaletli bir şekilde hizmet yapacağız ki az da gelse onu adaletli dağıtacağız. Belediye başkanının bir başka vasfı da merhametli olacak. Fakir fukarayla birlikte yürümeyen onun destekçisi olmayan onun evine girmeyen onun çayını içmeyen onun halini hatırını sormayan bir belediye başkanı AK Parti belediye başkanı olabilir mi? Bugün sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı buralar getiren belediye başkanlığı döneminde mağdura sahip çıkması neticesindedir. Belediye başkanı erdemli ve faziletli olacak, fazilet sahibi olacak. Eğilip bükülüp makam için bizim belediyecilik anlayışımızda yok. 4. vasıf ise cesaretli olacak, her şeye rağmen düşmana karşı kafire karşı dinle uğraşan diyanetle uğraşan bu ülkeyi yıkmaya çalışanlara karşı cesaretli olacak. Hizmet ise en son da yani 5. sırada gelecek. Çünkü hizmet kolaydır. Bu saydığım 4 vasıf Rabia işaretimizdir. Bu 4 vasıf belediye başkanında olsun hizmet bize ait olacak. Büyükşehir belediye başkanımıza, milletvekili olarak bana ve ilçe belediye başkanımıza ait olacak. Hizmetten yana hiç şüpheniz olmasın.”

–“Mazlumlarla yol yürüyen yarı yolda kalmaz”

Mazlumlarla yol yürüyenin yarı yolda kalmayacağını söyleyen Gülpınar, “Yarı yolda kalmaz deyince dünyevi düşünenler şunu düşünüyor. Belediye bakanı olamaz, milletvekili olamaz, bunlar yarı yol kalmamak değildir. Milletvekili olmadığınız zaman yarı yolda kalmazsınız, belediye başkanı olmadığınız zaman yarı yolda kalmazsınız. Bu makamlar Allah’ın taktiridir. Ben belediye başkanı olmadım biterim, milletvekili olamadım yanarım, böyle bir şey yok. Hayırlısını dilemek gerekiyor. Unutmamalıyız ki yetki ve makam sahiplerinin hesabı normal bir vatandaştan daha çetindir. Eğer ki yanlış kullandıysan size emanet edilen o emaneti hor kullandıysanız hiç kimse seni kurtaramaz. Asıl o zaman yandın ve asıl o zaman yandın demektir.”

–“Hayat Çukur dizisi değil!”

Bir televizyon dizisinden örnek veren Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, sözlerini şöyle tamamladı: “Hayat Karakuzular ve Koçovalıların mücadelesi değil, Siverek ise hiç değil. Hayat bir mücadeledir bu da hak ile batılın mücadelesidir. Biz Hak olanın tarafındayız, batılın ise karşısındayız. Biz gençlerin eline silah alıp devletin karşısına çıkmasından birbirini vurmasından mafya dizisi oynamasından hayatını mafya dizisi gibi yaşamasından yana değiliz. Biz gençlerin elinde ilim olmasından bilgi üretmesinden yanayız. Bilgi üretemiyorsanız bilgi üretenin kölesi olursunuz. Bugün bilgi üretenler İslam alemini köle yapmak için gayret ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın mücadelesi de bilgi üreten bir toplum olmak yolunda ilerlemektir. Gençlerimizin bilgi üretmesi için gayret ediyoruz. Bizler de buna ilgi göstermekle mükellefiz.” 

Konuşmaların ardından Gülpınar ve beraberindekiler seçim bürosunun açılışını yaparak, açılışa katılanların taleplerini dinledi.


Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2019, 00:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195