Title of a News Article

Güneydoğu Atatürk Barajı ile bereketlenecek

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne "can suyu" veren Atatürk Barajı sayesinde, bölgedeki sulanabilir arazinin büyüklüğü iki yıl içinde yaklaşık 10 milyon dönüme ulaşacak ve 2 milyonu aşkın kişiye istihdam sağlanacak.

Güneydoğu Atatürk Barajı ile bereketlenecek
banner206
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, yaptığı açıklamada, dünyanın sayılı, Türkiye'nin ise en büyük barajlarından olan Atatürk Barajı'nın, kapasitesi dolayısıyla "Barajların efendisi" olarak nitelendirildiğini söyledi.

Erin, baraj sayesinde ülkenin hem elektrik hem de su ihtiyacının ciddi bir bölümünün karşılandığını dile getirdi.

Türkiye'nin en önemli hububat üretim merkezlerinin bölgede bulunduğunu ifade eden Erin, verimli ovalara dev sulama kanalları aracılığıyla barajdan su ulaştırıldığını belirtti.

Erin, aşırı sıcaklara rağmen baraj sayesinde bölge çiftçisinin kuraklık sıkıntısı çekmediğini vurgulayarak, barajın şu anda bölgedeki 5 milyon dönüm arazinin sulama ihtiyacını karşıladığını ve ürün çeşitliliği ile verimi artırdığını anlattı.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2017, 13:34
YORUM EKLE
YORUMLAR
Urfali
Urfali - 7 yıl Önce

Bu gap projesi coktan bitmesi lazimdi kopru yapmakla ulke kalkinmiyor . Ulke ne hale geldi .. mezopotamiya topraklarida hep ithal tohim ekiliyor . Wah wahhhh guzel ulkem guzel memlwketim ne halde .. Allah iyi etsin ....

SIRADAKİ HABER

banner195