Title of a News Article

Harran'da tiyatro gösterisi düzenlendi

Hayat bin Kays El-Harrani Hazretlerinin manevi önemini anlatan tiyatro gösterisi düzenlendi.

Harran'da tiyatro gösterisi düzenlendi
banner206
Harran Kaymakamlığı tarafından düzenlenen Hayat El-Harrani anma etkinlikleri kapsamında Hayat bin Kays El-Harrani Hazretlerinin manevi önemini anlatan tiyatro gösterisi düzenlendi.

Senaryosunu İslam GEMİCİ’nin yazdığı , Selçuk VAR’ın sahneye  uyarladığı ve yönettiği oyunda Hayat Bin Kays’ın manevi kişiliği ve İslam toplumu için önemi konu alındı.

Harran Müftülüğünün girişimleri ile hazırlanan tiyatro gösterisi Harran ilçesinde ve Şanlıurfa’da izleyicilerle buluştu. Etkinlikler kapsamında 850 kişiye sergilenen oyun izleyicileri adeta büyüledi.

Harran Kaymakamı Temel AYCA ilçede ilk olarak bu yıl gerçekleştirilen Hayat El Harrani’yi anma etkinliklerinin verimli geçtiğini ve bu anma etkinliklerini geleneksel hale getirerek her yıl düzenlemeyi amaçladıklarını ifade etti. AYCA konuşmasında “Tiyatro gösterisini çok beğendim. Harran’a gelmeden önce bende Hayat El-Harrani’yi tanımıyordum.  Onu tanıdıktan ve anladıktan sonra etkilenmemeniz mümkün değil.  Bu gösterinin Şanlıurfa’da ve Şanlıurfa'nın  diğer bölgelerinde hatta  diğer illerde sergilenerek Harran’ın manevi bir değeri olan Hayat El-Harrani’nin tanıtılmasında etkili olacaktır” dedi.  Son olarak tiyatro ekibini göstermiş oldukları başarılı çalışmadan dolayı tebrik etti.

Harran Müftüsü  Abdülhekim ÖZ ise “ Böyle güzel, duygu dolu bir manzarayı bize yaşatan ekibi tek tek kutluyor ve can-u  gönülden tebrik ediyorum.  Dışardan gelen izleyicilerden bazılarının tiyatro ekibinin hangi ilden geldiklerini birbirlerine sorduklarına şahit oldum. Kendim üç ayrı zaman diliminde izledim. Çok etkilendiğimi ifade etmeliyim. Zira kitabi bilgi ve gerçekler sahneye taşındığı zaman insan üzerinde ciddi bir kalıcı etki bıraktığı ispatlanmış bir gerçektir. Bu tiyatro bize bir eksiğimizi daha fark etmemizi sağladı. Bu, toplum olarak tiyatro izlememiz gerektiği gerçeğidir. Bu tür müstesna şahsiyetlerin hayatlarının anlatıldığı tiyatrolar, özellikle genç nesil özerinde ciddi olumlu etkiler bırakır. Temennim bu çalışmaların böylesi ehil ekipler tarafından yayılarak ülke sathına hatta uluslararası kitlelere hitap etmeleridir. Bu tiyatro , aynı zamanda Harran’ımıza bir canlılık getirmiştir. Harran’ın ve Hayat el Harrani’nin tanıtımına da katkıda bulunduğu kanaatindeyim.’’ dedi.

Oyun ilçemizde 2010 yılında Selçuk VAR’ın arkadaşları ile birlikte kurduğu ve sosyal girişim ödülü alan Cur-Cuna Tiyatro grubu tarafından hazırlandı. Oyunda öğretmeneler ve imamlar birlikte sahne aldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2017, 11:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195