Title of a News Article

Hendekleri engelleyecek plan hazır!

.

Hendekleri engelleyecek plan hazır!
banner206

Operasyonların devam ettiği ilçelerde kurulacak geçiçi kararkollarla, hem terör örgütlerinin mahallelere girişine izin vermeyecek, hem de hendek kazmalarını engellenecek.

Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçici zırhlı karakolların kurulacağı yerler belirlendi. Geçici karakollardaki Özel Harekât polisleri, terör örgütlerinin mahallelere girişine izin vermeyecek, terör olaylarına anında müdahale edecek, hendek kazılmasının önüne geçecek.

 

BAKAN'A SUNUM YAPILDI

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonların sürdüğü Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde geçici zırhlı karakolların kurulacağı yerler belirlendi. Bu konuda, İçişleri Bakanı Efkan Âlâ'ya bir sunum yapıldı.

 

15 KARAKOL KURULACAK

Her ilçeye, 5'er olmak üzere toplam 15 karakol kurulacak. Karakollarda, Özel Harekât polisleri görev yapacak. Geçici karakolların sayısı, terör tehdidinin azalmasıyla birlikte her ilçede 2'ye düşürülecek.

 

HENDEK KAZILAMAYACAK

Geçici karakollardaki Özel Harekât polisleri, terör örgütlerinin mahallelere girişine izin vermeyecek, terör olaylarına anında müdahale edecek, hendek kazılmasının önüne geçecek. PKK'nın mühimmat desteğini kesecek, tuzaklama yapmasını engelleyecek.

Güvenlik kaynakları, karakolların kurulması konusundaki çalışmaların devam ettiğini belirterek, "Geçici karakollar silahlı saldırılara karşı koyacak yapıda inşa edilecek, el yapımı patlayıcılardan etkilenmeyecek" dedi.

 

15 GÜNDE TAMAMLAMA HEDEFİ

Güvenlik kaynakları, operasyonların Silopi'de tamamlandığını, Sur ve Cizre'de ise 15 gün içinde tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi. Sur ve Cizre'de daha sonra sadece gece sokağa çıkma yasağı uygulanacak, terör örgütlerinin gece bölgeye yerleşmesinin önüne geçilecek.

 

ZIRHLI ARAÇ İSTENDİ

Öte yandan, operasyonların devam ettiği Güneydoğu'da ilçeler, merkezden zırhlı araç ve gece görüş dürbünü istedi. Kaynaklar, bölgede personel sayısının arttığına işaret ederek, zırhlı aracın ve gece görüş dürbününün yeterli olmadığını kaydetti. (Kaynak: Habertürk)

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2016, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195