Title of a News Article

Herkes SUKAY'ı konuşuyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin vizyonel projeleri arasında yer alan SUKAY geniş yankı buldu. Türkiye'nin 5'inci SUKAY'ının yer aldığı Şanlıurfa'yı birçok il örnek aldı.

Herkes SUKAY'ı konuşuyor
banner206

Hayata geçirdiği projeleri ile Şanlıurfa'yı ekonomik ve sosyal anlamda daha da ileriye taşımayı amaçlayan Büyükşehir Belediyesi'nin son olarak hizmete sunduğu SUKAY Projesi, bölge illerde de heyecan uyandırdı. Bölge illerde birçok yerel televizyon kanalı ve gazete yazarları Şanlıurfa'daki SUKAY projesinin kendi illerine de yapılması yönünde haberler ele aldı. Açılışını Bakan Faruk Çelik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin yaptığı SUKAY Tesisleri, ulusal medyada da geniş yer buldu. 58 Bin metrekarelik alana sahip GAP SUKAY Park Su Sporları Tesislerinde su sporları adına her türlü faaliyet yer alıyor. İçerisinde restoranlar, kafeteryalar, açık kapalı yüzme havuzları, biyolojik gölet, temalı bahçeler,çocuk oyun ve oturma alanları, koşu parkuru, etkinlik meydanları, su oyunlu havuzlar ve atletizm sahası gibi sosyal amaçlı alanları barındıran SUKAY, bölgede bir ilk olma özelliğine sahip. 35 bin metrekarelik gölet ve yaklaşık 5 bin metrekarelik adadan oluşan ve çevresindeki yeşil alan ile spor alanlarının yer aldığı GAP SUKAY'da gölet derinliği ise 1.5 metre olarak tasarlandı.

 

BAŞKAN ÇİFTÇİ'NİN OLMAZSA OLMAZLARI ARASINDA YER ALIYORDU

Sıcak iklime sahip Şanlıurfa'da gençleri su sporunun her alanındaki branşı ile tanıştırmayı katıldığı her platforma dile getiren Başkan Nihat Çiftçi, özellikle havuz yapımlarına ve gençlerin eğitilmesine büyük önem veriyor. Şehir merkezinin yanı sıra tüm ilçelerde yüzme havuzları açılması için birimlere talimatlar veren Başkan Çiftçi, kanalet veya göletlerde boğulma olaylarının önüne geçebilmek için Büyükşehir Belediyesi olarak ellerinden geleni yapacaklarını dile getirmişti. Bu çerçevede yapılan SUKAY tesisleri de bölgede su sporları adına büyük bir eksikliği gidermiş oldu.








Güncelleme Tarihi: 12 Temmuz 2016, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195