Title of a News Article

Herkesi ilgilendiren teklif TBMM'ye geldi!

Herkesi ilgilendiren teklif TBMM'ye geldi!
banner206

Merakla beklenen sosyal medya düzenlemesi, komisyonda kabul edilmesinin ardından bugün Meclis gündemine geliyor.

"İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" bugün Meclis'te görüşülmeye başlanacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, sosyal medya düzenlemesi ile ilgili açıklama yaparak, şu ifadelere yer verdi;

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ TBMM KOMİSYONUNDAN GEÇTİ

"Türkiye dahil olmak üzere dünyada yeni bir hukuk düzeninin oluşması, kişilerin hak ve özgürlüklerinin korunması noktasında öneme sahiptir. Sosyal medyanın ana medya haline dönüşmesi, verilerin transferi, depolanması ile ilgili alan ciddi düzenlemelere ihtiyaç duymaktadır.

Sosyal ağ sağlayıcılarına Türkiye'de temsilci bulundurma yükümlülüğü getirilmektedir. Kademeli olarak artan yaptırımlar, yayın engeli düzenlemesi getirilmektedir. Günlük erişimi bir milyondan fazla olan sosyal ağ sağlayıcılarına en geç 48 saat içinde cevap verilmesi mükellefiyeti getirilmektedir.

Şu anda yapmış olduğumuz düzenleme vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması çerçevesinde meseleye yaklaştık. Evrensel düzenlemelere uygun, vatandaşlarımızın anayasal güvencelerini teminat altına almak üzere yapılan bir düzenlemedir.Sosyal medya düzenlemesine ilişkin teklifin görüşmeleri tamamlandıktan sonra Meclis içtüzük gereği tatile girecek."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195