Title of a News Article

Hilvan'da Yaralar Sarılıyor

Merkez üssü Adıyaman Samsat olan 5.5 şiddetindeki depremin etkisi Hilvan’ın kırsal mahallelerinde maddi hasarın gelmesine neden oldu.

Hilvan'da Yaralar Sarılıyor
banner206

Merkez üssü Adıyaman Samsat olan 5.5 şiddetindeki depremin etkisi Hilvan’ın kırsal mahallelerinde maddi hasarın gelmesine neden oldu.

 

Perşembe günü, saat 14.00 sularında meydana gelen depremde Hilvan’ bağlı Kovancı kırsal mahallesinde bazı evlerin kullanılamaz hale gelmesine neden oldu. Hasarın meydana geldiği Kovancı Mahallesine seferberlik başlatan Hilvan Kaymakamlığı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Hilvan Belediyesi ve AFAD, gecenin ilerleyen saatlerine kadar mahallede incelemelerde bulunarak korkudan evlerine giremeyen vatandaşların barınma, ulaşım ve yiyecek ihtiyaçlarını karşıladı.

 

Gece boyunca devam eden ve gün içerisinde de yürütülen çalışmalara Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir, Hilvan Belediye Başkan vekili Nusreddin Esen, belediye meclis üyeleri, ŞUSKİ Hilvan Müdürlüğü ile Hilvan Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler katıldı. Güvenlik nedeniyle okulların tatil edildiği Kovancı’da AFAD tarafından depremzedelerin barınma ihtiyaçları için 21 çadır kuruldu. Gün içinde devam eden çalışmalar kapsamında Hilvan Kaymakamlığınca Kovancı’da evleri hasar gören yaklaşık 350 kişiye yemek dağıtıldı.

 

Yapılan çalışmalarla ilgili olarak açıklamada bulunan Hilvan Kaymakamı Eyüp Özdemir “ Merkez üssü Adıyaman Samsat olan depremde, ilçemiz kırsal mahalleleri de etkilenmiştir. Meydana gelen depremden dolayı en çok hasar gören Kovancı kırsal mahallemizde Şanlıurfa Büyük Şehir Belediyesi, Hilvan Belediyesi, ŞUSKİ ve AFAD olmak üzere birlikte gece boyunca incelemelerde bulunup hasar gören evlerin tespitini yapıp durumu raporladık. Artçı depremlere karşı önlem olarak gece boyunca ulaşım ve barınma ihtiyaçlarını karşıladığımız vatandaşlarımıza devletimizin imkânlarını seferber ettik.  Gün boyunca da sürdürdüğümüz incelemeler kapsamında vatandaşımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla tüm kamu kurum ve kuruluşları ile koordineli çalışmalarımızı sürdürdük. Durum normalleşene kadar, iaşe ve barınma ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanacaktır. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerinde bulunuyorum” dedi. 

 

Gece boyunca yürütülen çalışmalara katılan Hilvan belediye Başkan Vekili Nusreddin Esen, ilçe kaymakamlığımız başta olmak üzere Büyükşehir Belediyesi, ŞUSKİ ve AFAD ile koordineli bir çalışma içine girdik. Hilvan Belediyesinin Fen İşleri ve Ulaşım Müdürlüğü’ne bağlı personeli ve iş makineleriyle vatandaşımıza yardım etme çabası içindeyiz. Temennimiz, vatandaşlarımızın güven içinde yaşamasıdır şeklinde açıklamada bulundu.

Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2017, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195