Title of a News Article

HRÜ’de geleneksel çocuk oyunları şenliği

Eyyübiye Belediyesi tarafından desteklenen,Harran Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Geleneksel Çocuk Oyunları” şenliği yapıldı.

 Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen geleneksel çocuk oyunlarını uygulama ve yaşatma projesi etkinliğine, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Rektör yardımcıları Prof. Dr. BürhanAkpunar, Prof. Dr. Ali Sarıışık, Eyyübiye Belediyesi yetkilileri, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.


“HİÇBİR TEKNOLOJİK ARAÇ, ASLA OYUNUN YERİNE GEÇMEZ”

Resim İş öğretmenliği öğrencileri tarafından hazırlanan nostaljik çocuk oyunları afiş sergisinin gezilmesi ile başlayan şenliğin açılışında konuşan Harran Çocuk Üniversitesi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş; “Şanlıurfa Bilim Sanat Merkeziyle beraber düzenlediğimiz bu şenliğe  desteklerinden dolayı Eyyübiye Belediyesine teşekkür ederim. Çocuk Üniversitemiz Türkiye’de en fazla öğrenciye sahip bir üniversitedir. Bugünkü etkinliğimizde,tablet bilgisayar ve cep telefonu gibi elektronik bakıcılarla büyüyen çocuklarımıza, çocuk oyunlarını öğretmeyi amaçladık. Yine farklı kuşakların oyunlara bakış açısını tartışarak hiçbir teknolojik aracın asla oyunun yerine geçemeyeceğini hatırlatmak istedik” dedi.


“ÜNİVERSİTE HALK İŞBİRLİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ”

Rektör yardımcısı Prof. Dr. Ali Sarıışık; “Harran Üniversitesi, üniversite-halk, üniversite-yerel yönetimler iş birliğine önem veren bir kurumdur. Şanlıurfa’da yapılan bilimsel sanatsal eğitsel programlara tüm ekiplerimizle katkı veriyoruz. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimizile iş birliğimiz devam ediyor. Geleceğimiz olan bu çocuklarımızı burada görmekten mutluluk duyuyuruz. Bu programı çok önemsiyoruz. Çocuk Üniversitesinin programlarına çocuklarımız için destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

“ÜLKEMİZİN HER FERDİ BİZİM İÇN ÇOK KIYMETLİDİR”

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; “Harran Üniversitesi 2013 yılından bu yana çocukların eğitimine dair iyi etkinlikler yapmaktadır. Çocuk Üniversitesinin bölgede kurulması, ülkemizdeki en fazla öğrencinin bulunduğu Şanlıurfa’da olması, takdir edilecek bir çalışmadır. Çocuklarımıza aşılayabileceğimiz her nitelik, ülkemizin geleceği açısından çok kıymetlidir. Bizim çocukluk dönemimizle şimdiki çocukların içerisinde bulunduğu şartlar bir değil. Çocukların böyle oyunları unutmamaları kendi ruh sağlıklarıaçısından çok önemlidir. Ülkemizin her ferdi bizim için çok kıymetlidir.  Geleceğimize yatırım yapmamız, bugün çocuklarımıza yaptığımız yatırımdır” diye söyledi.

 

Açılış konuşmalarının ardından programda, Çanakkale konulu müzikal halk oyunları gösterisi, konser ve sunum etkinlikleri gerçekleştirildi.Daha sonra Osmanbey kampüsü şenlik alanında çocuk oyunları etkinliğine geçildi. Seksek, körebe, misket, topaç, ip atlama gibi günümüzde artık unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunları oynandı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2017, 10:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195