Title of a News Article

İş dünyasından 'evet' için 10 neden

.

İş dünyasından 'evet' için 10 neden
banner206

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Çağlar, 16 Nisan’da referandumdan evet çıkmasının iş dünyası ve ekonomiye katkısını 10 maddede sıraladı. Çağlar “Devlet refleksi hızlanacak, güçlü liderlik gelecek, ekonomide reformların önü açılacak” dedi.

İş dünyasının 16 Nisan’da gerçekleştirilecek anayasa referandumuna evet desteği çığ gibi büyüyor.  İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, referandumda anayasa değişikliğine evet çıkması halinde başlayacak yeni dönemin, iş dünyası ve ekonomiye olası yansımalarını 10 maddede anlattı. Daha önce yaptıkları açıklamayla Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne ilişkin anayasa değişikliğine evet diyeceklerini belirten İTO Başkanı Çağlar,16 Nisan’daki referandumun yeni bir reform döneminin başlangıcını oluşturacağını söyledi. Demokratik ve siyasi kazanımlar arttıkça ekonomik kazanımların da artacağını ifade eden Çağlar “Siyasal sistemde başlayacak revizyonun ekonomiye çok olumlu sonuçları olacağına inanıyoruz” dedi.

 

KOALİSYONLAR BİTECEK

Maddelerin ilk sırasına 15 Temmuz hain darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve diğer terör örgütlerinin Türkiye düşmanlığı yaptığını koyan Çağlar, bu terör örgütleri ve benzerlerine karşı referandumdan evet çıkması halinde daha hızlı hareket edilebileceğini ifade etti. Türkiye’nin yıllarca koalisyonlarla yönetildiğini ve büyümek için zaman kaybettiğini de vurgulayan Çağlar, anayasa değişikliği ile bu durumun ortadan kalkacağının altını çizdi.

 

EKONOMİYE OLUMLU YANSIYACAK

Anayasa değişikliği ile devletin hızlanacağını, koalisyonların son bulacağını ve ekonomi yönetiminin tek elde toplanacağını ifade eden Çağlar, devlette hızlanma ve ekonomide gelişme vurgusu yaptı. Çağlar’ın sıraladığı 10 madde arasında gençlerin ekonomiye katkısından, bürokrasinin azalmasına kadar iş dünyasını yakından ilgilendiren başlıklar yer aldı.

 

1.DEVLET REFLEKSİ HIZLANACAK: Cumhurbaşkanı halktan aldığı yetkilerle donatıldığı için 15 Temmuz’da milletin feraseti, devletin gücüyle tarumar edilen FETÖ ve benzeri tehditlere karşı devlet refleksi hızla harekete geçirilebilecek.

 

2. BİR İLERİ, İKİ GERİ DÖNEMİ SONA ERECEK: Koalisyon iktidarlarının sebep olduğu ekonomik ve siyasi krizler hafızalardaki yerini koruyor. 1960-2002 arasında 42 yılda 26 hükümet kuruldu, dağıldı. Her bir hükümet, ortalama iki yıl bile yaşamadı. Yeni Anayasa, siyasi ve ekonomik istikrarı perçinleyecek.

 

3. GÜÇLÜ LİDERLİK GELECEK: Yeni sistemin getireceği güçlü liderlik; reyting oyunları, siyaset ve ekonomide gece yarısı operasyonları ile küresel algı tehditlerinin geleceğimizi çizmesinin önüne geçecek.

 

4. BAKANLAR RAHAT ÇALIŞACAK: Bankalar Meclis’ten değil, dışarıdan seçildiği için alanlarında Türkiye’nin en iyilerini göreve getirme imkanına sahip olunacak.

 

5. TEMSİL ÇEŞİTLİLİĞİ GELECEK: En büyük enerji gençlerde. 18 yaşında milletvekili seçilmenin mümkün olması, seçmen temsilinin yanı sıra temsil çeşitliliği getirecek. Gençler bilgi devrimine daha hızlı adım atacak.

 

6. YÜRÜTME DAHA ÇOK HIZLANACAK: Yürütme erki daha hızlı işleyecek. Cumhurbaşkanı yürütme yetkisine ilişkin konularda kanun hükmünde kararname çıkarabilecek. Yapısal reformlar, 4.0 sanayi devrimi ve dünya ile entegrasyon hızımız artacak.

 

7. SİYASİ KARMAŞA BİTECEK: Siyasi çekişmeler ve yetki karmaşasının sebep olduğu zaman ve enerji kaybı son bulacak. Bugüne kadar siyaset sahnesi dışında çözülen krizler, halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nın güçlü liderliğinde çözüme kavuşacak.

 

8. EKONOMİK REFORMLAR BAŞLAYACAK: Ekonomi yönetimi direkt Cumhurbaşkanı’nın atadığı Bakan’a bağlı olacak. Türkiye ekonomisini hızlandıracak reformların önü açılacak. Yeni sistem siyasal ve ekonomik noktada etkinlik ve hız sağlayacak.

 

9. SORUNLAR DAHA HIZLI ÇÖZÜLECEK: Türkiye ekonomisinde çok başlılık sona erecek. Önce müsteşara, sonra ilgili Bakan’a hatta Başbakan’a meseleleri götürme gibi uzun süreç söz konusu olmayacak. Ekonomik bir meselede hızlı sonuç alınacak.

 

10.TÜRKİYE’NİN PRESTİJİ ARTACAK: Cumhurbaşkanı yurt dışında Türkiye’yi temsil eden tek ve en yetkili kişi olacak. Yabancı yatırım ve enerji projeleriyle ilgili bir angajmana girdiğinde uygulayıcısı kendisi olacak. Bu Türkiye’nin prestijini artıracak.

 

Star

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2017, 08:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195