Title of a News Article

Jandarmaya büyük destek

Güvenlik korucuları, özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin ana yol güzergahlarında yapılan kontrollerde, jandarmanın yanında aktif görev alıyor.

Jandarmaya büyük destek
banner206
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yıllarca PKK'lı teröristlere karşı Mehmetçik ile omuz omuza mücadele eden güvenlik korucuları, vatanı her türlü tehdit ve saldırıya karşı korumak için yoğun çaba gösteriyor.



Gaziantep, 
Mardin ve Diyarbakır'a giden yolların kesiştiği Şanlıurfa'da, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının yol denetimleri sırasında korucular da araçların durdurulması ve kişilerin güvenlik kontrollerinin yapılması gibi birçok konuda görev üstleniyor.



Güvenlik güçleri, canları pahasına bölgedeki yol uygulamalarını değişimli olarak 7 gün 24 saat sürdürüyor.



-"Terörün buralarda yeri yok"



Şanlıurfa Güvenlik Korucuları Derneği Başkanı Mehmet Koyuncu, yaptığı açıklamada, artan terör olaylarının ardından, güvenlik güçlerine daha fazla destek olmak için çaba gösterdiklerini söyledi.



Özellikle canlı bomba ve şüpheli araçlar üzerinde, güvenlik güçlerinin istihbaratlarıyla yoğunlaştıklarını vurgulayan Koyuncu, "Korucular şu an arama noktasında 
jandarma ekiplerimizle aktif bir şekilde yol uygulaması yapıyor. Güvenlik korucularımız yol esnasında arabaları durdurur, bagaj aramalarını yaptırır. Bayan korucumuz da vardır, bayanlarla ilgili üst araması yapar. Sıkıntı olmayan araçları hemen bırakıyoruz. Diğerleriyle ilgili de gereken işlem yapılıyor." diye konuştu.



Koyuncu, terör örgütlerinin üzerine korkmadan gitmeye devam edeceklerini ifade ederek, "Güneydoğu'nun asıl sahipleri bizleriz, asla terör örgütlerinin buralarda yeri yok. Biz buralarda olduğumuz müddetçe terör örgütleri barınamaz ve yer edinemezler. Bizler her zaman Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ile emniyetimiz ve 
hükümet büyüklerinin emriyle terör örgütlerine karşı mücadelemizi Allah'ın izniyle sürdürmeye devam edeceğiz." dedi.



-"Baş eğmeyeceğiz"



Uygulama esnasında nöbet kulübesinde görev alan koruculardan Hüseyin Eğrin de ülkesine gönüllü korucu olarak hizmet etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Vatan topraklarında terörist kalmayıncaya kadar mücadele etmek için ant içtiklerini hatırlatan Eğrin, "Tek bir terörist dahi kalmayıncaya kadar mücadele edeceğiz. Terör örgütleri FETÖ'ye 
PYD ve PKK'ya karşı hiçbir zaman baş eğmeyeceğiz. Cumhurbaşkanımızın ve Genelkurmay Başkanımızın emrindeyiz. Canımı seve seve vatanım için feda edeceğim. Vatandaşlarımız rahat etsin diye yollarına güvenle devam etsin diye buralarda nöbet tutuyoruz." ifadesini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2017, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142