Title of a News Article

Kardeş Okullar, 23 Nisan Çocuk Bayramını Kutladı

Kardeş Okullar, 23 Nisan Çocuk Bayramını Kutladı
banner206

ŞANLIURFA'nın Hilvan İlçesi Hoşin Kırsal Mahallesi İlkokulu öğrencileri ile mektup arkadaşı olan İstanbul Pendik'teki özel bir kolejin öğrencileri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Hilvan'a gelerek birlikte kutladı.

 

Hilvan'ın kırsal Hoşin Mahallesi'ne giden özel kolej öğrencileri, mektup arkadaşlığı ile tanıştıkları ve daha sonra kardeş okul oldukları Hoşinli öğrenci ve velileriyle bir arada çocuk bayramını kutladı.

 

Kutlama öncesinde kardeş okulların bir araya gelmesini sağlayan de Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Türkiye'nin baştan başa bir kültür mozaiği olduğunu ve bu kültür içinde bütün herkesin kardeş olduğunu belirterek; Türkiye ve İslam coğrafyası, insanları birleştirici, kaynaştırıcı kucaklayıcı, sevgiyle ve saygıyla, hoşgörüyle ayakta tutan değerlere sahip bir coğrafyadır. Bu hoşgörü ve sevgi çerçevesinde bütün dünya çocuklarını bir araya getirip kucaklamasını sağlayan 23 Nisan Çocuk Bayramı da  bu birleştirici değerlerden biridir dedi.

 

Kardeş okullar arasında kutlanan 23 Nisan Çocuk Bayramı, sergilenen çeşitli yöresel oyunların ardından mahalle halkının da katıldığı Türkçe ve Kürtçe Müzik eşliğinde halaylarla devam etti.

Güncelleme Tarihi: 21 Nisan 2017, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195