Title of a News Article

Liderler Şanlıurfa'da buluşuyor

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonunca (TESK) 7 ilde "Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal Ortaklar Buluşması" organize edilecek.

Liderler Şanlıurfa'da buluşuyor
banner206
TESK'ten yapılan yazılı açıklamada, 2015'ten bu yana 8 ilde uygulanan Esnaf ve Sanatkarların Uyum Yeteneğinin Artırılması (ADAPTESK) Projesi kapsamında 7 ilde Yerel Ekonominin Liderleri ve Sosyal OrtaklarBuluşması adıyla toplantılar düzenleneceği belirtildi.



Yarın 
Şanlıurfa'da başlayacak toplantılar sırasıyla 29 Mayıs'ta Gaziantep'te, 31 Mayıs'ta Mersin'de, 8 Haziran'da Manisa'da, 10 Haziran'da Bursa'da, 19 Haziran'da Erzurum'da ve 21 Haziran'da Ordu'da gerçekleştirilecek.



TESK Genel Başkanı 
Bendevi Palandöken toplantılarda, yerel yöneticiler, yerel ekonominin liderleri, esnaf ve sanatkar odaları birlikleri (ESOB), sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarının temsilcileri, yerel, ulusal ve uluslararası projelerin yöneticileriyle bir araya gelecek. 7 ildeki toplantılara ev sahibi illerin dışında çevre şehirlerden de esnaf ve sanatkarların temsilcileri katılacak.



Açıklamada, bir ay içinde 30'u aşkın birlik, onlarca kamu ve özel sektör temsilcisi, çok sayıda STK yöneticisi ve basın mensubunun toplantılarda bir araya getirileceği belirtilerek, "Bu çalışmayla ADAPTESK Projesi'nde elde edilen kazanımların ülke geneline yaygınlaştırılması sağlanacak, sosyal ortaklardan sürece destek vermesi istenecek." ifadeleri kullanıldı.



TESK'ten verilen bilgilere göre, ADAPTESK Projesi'yle Temmuz 2015-Haziran 2017 döneminde 6 bini kadın olmak üzere 23 binden fazla esnaf ve sanatkar eğitim almış olacak. Bugüne kadar bin 700 gün süren 800'den fazla eğitimde 18'i genel, 17'si mesleki konular işlendi. Esnaf ve sanatkarlar, toplamı 6 bin 800 saati bulan girişimcilik, satış ve pazarlama, kişisel gelişim alanlarında bilgi ve beceri sahibi oldu. Kapasite geliştirme alanında ise bin 500 yönetici ve personel, 3 farklı konuda eğitim aldı.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 15:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142