Title of a News Article

Masa başında çalışanlar dikkat!

Genellikle uzun süre aynı pozisyonsa kalmanın yâda duruş bozukluklarının bir etkisi olarak görülen boyun fıtığı masa başında çalışanlar için büyük problem yaratıyor.

 Boyun fıtığı, genellikle uzun süre aynı pozisyonda kalmanın ya da duruş bozukluklarının bir etkisi olarak ortaya çıkan ve hayat kalitesini ciddi ölçüde düşüren önemli bir sağlık sorunu olarak tanımlanıyor. Boyunda fıtık ve kireçlenmeler, özellikle masa başında, bilgisayar ekranı karşısında uzun zaman geçiren ofis çalışanlarında sık görülüyor, peki boyun sağlığımız için nelere dikkat etmeliyiz?

Gün içinde çalıştığınız masa ve sandalyenizin yüksekliği doğru ayarlayın, Sandalyede her zaman dik pozisyonda oturun, Sandalyenin ucunda durmak yerine, arkanıza yaslanın. Belirlediğiniz sürelerde kısa molalar verin. Boyun fıtığının oluşmasında en büyük etkenlerden biri de stres olduğu için mümkün olduğunca uzak durun. Ofis arkadaşlarınızla konuşurken onları görebilmek için ani dönüşlerden kaçının. Yere eğilirken kontrollü eğilin. Ağır yük kaldırmamaya özen gösterin, Düzenli egzersiz yapın. Bu uygulamaları dikkate alırsanız vücudunuz daha dirençli olur ve boyun fıtığı gibi hastalıklara karşı önlem almış olursunuz.

Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2017, 14:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142