Title of a News Article

Medresenin temeli atıldı

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Muradiye Mahallesinde Şeyh Abdüsselam El Haznevi Medresesinin temelini attı. Belediyenin katkılarıyla yapımına başlanılan medresenin kısa sürede hizmete sunulması hedefleniyor.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Muradiye Mahallesinde Eyyübiye Belediyesinin katkılarıyla yapımına başlanılan Şeyh Abdüsselam El Haznevi Medresesinin temelini attı.

Muradiye Mahallesinde yapımına başlanılan medresenin temel atma törenine; Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şeyh Abdüsselam Haznevi, Şeyh İzzettin Aksan, Şeyh Şükrü’nün oğlu Şeyh Abdülvahap, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mahmut Kırıkçı, Belediye Başkan Yardımcıları, Kanaat Önderleri, Muradiye Mahalle Muhtarı Mehmet Alak, Muhtarlar ile çok sayıda vatandaş katıldı. Eyyübiye Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından temeli atılan ve başta Muradiye mahallesi olmak üzere çevre mahallelerin de büyük bir ihtiyacını karşılayacak olan medresenin temeli, dualar eşliğinde atıldı. Toplam 4 kattan oluşan medrese içinde kuran kursu ve öğrenci yurdunu da barındırıyor. 2. Bodrum katta; 4 adet depo,1 kazan dairesi, 1. Bodrum kat ve zemininde; 1 adet mescid, idare, 2 misafirhane, 9 adet 12 kişilik,1 adet 20 kişilik derslik ile 1 kütüphane, 1 katta; 9 adet 4 kişilik, 1 adet 8, 1 adet 6 kişilik yatakhane, 2 katta; 1 yemekhane ve konferans salonunu barındıran medrese toplam 350 metre karelik alanı kapsıyor. Medresenin temel atma töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ilçeye yatırımların süreceğini belirtti. Şeyh Abdüsselam El Haznevi ise medrese yapımına sunduğu katkıdan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.

Temel atma töreninde konuşan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Eyyübiye Belediyesi olarak bu tarz çalışmaların içinde olmayı sürdüreceklerini belirti. Başkan Ekinci,”  Öncelikle hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada Şeyh Abdüsselam El Haznevi adına yaptıracağımız medresenin temel atma törenindeyiz.  İçinde bulunduğumuz ortama baktığımızda özellikle bir manevi açlığın olduğunu görüyoruz. Bizler de bu manevi açlığın giderilmesi için de değerli kanaat önderlerimizin büyük bir çaba içinde olduğunu görüyoruz. Bunlara bir nebze de olsa bizlerin de katkıda bulunmamız bizler açısından sevindirici bir durum.  Aslından en önemli teşekkürü, böyle yerlerin temel atmasına rahatlıkla yapabilmemize olanak sağlayan, ümmetin lideri Sayın Cumhurbaşkanımıza yapıyoruz. Daha önceki dönemlerde böyle bir durumda bir anda bir araya gelip temel atma törenini yapamazdık. Dolayısıyla bu temel atma içinde bulunduğumuz aşamayı da göstermiş oluyor. Ben bu vesileyse buraya gelen ve temel atma törenimize katılan değerli büyüklerimize sonsuz şükranlarımı sunmak istiyorum. Burada yoğun emek verecek olan ve bundan sonra da desteklerini esirgemeyecek olan herkese de şükranlarımızı sunuyoruz, Eyyübiye Belediyesi ve Başkanı olarak ta bu tarz çalışmaların içinde her zaman olacağımızı ve destekleyeceğimizi de belirtmek istiyorum. “ dedi.


Kendi adına yaptırılan medresenin temel atma töreninde konuşan  Şeyh Abdüsselam El Haznevi de medrese yapımına sunduğu katkıdan dolayı Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci’ye teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2017, 15:00
YORUM EKLE
YORUMLAR
Muhammed Bakibillah
Muhammed Bakibillah - 6 yıl Önce

Eyyübiye Belediye Başkanına böyle bir hizmete vesile olduğu için Allah razı olsun

omermurad
omermurad - 6 yıl Önce

Şeyh Abdüsselam El Haznevi k.s den ve emeği gecen Belediye başkanı Mehmet ekinci ye yapmış oldukları bu kapsamlı Medresenin Şanlıurfa ilimize yapılması beni çok sevindirdi Allah sizden razı olsun Şanlıurfa ya yakışır bir hizmet

'Mahmut eyupbi
'Mahmut eyupbi - 6 yıl Önce

Allah hayirlietsin

SIRADAKİ HABER

banner195