Title of a News Article

Memurların Temmuz zammı kesilecek

Memurların Temmuz zammı kesilecek
banner206

Memurların maaş zamları kesilecek! İşte şok eden sebep ve gelişmenin detayları…

Yeni vergi oranları belirlendi ve bu haberle birlikte memurlar için gelir vergisi yükselmesiyle birlikte Temmuz ayı zamları bu vergilere gidecek. Gelirlerden alınacak olan yeni vergi oranlarına göre 2019 yılında bu vergiler 18.000 lira olan %15’lik dilime gelir matrahıyken bu oran 2020 yılı için yükseltildi. Yeni vergi oranları belirlendi ve bu haberle birlikte memurlar için gelir vergisi yükselmesiyle birlikte Temmuz ayı zamları bu vergilere gidecek. Gelirlerden alınacak olan yeni vergi oranlarına göre 2019 yılında bu vergiler 18.000 lira olan %15’lik dilime gelir matrahıyken bu oran 2020 yılı için yükseltildi. Yeni oran ise 2020 yılı için 22.000 liraya yükseltildi. Gelir vergisi oranlarının yükseltilmesi ile birlikte memurlar bu kapsamda Temmuz ayı zamlarından düşündükleri gibi faydalanamayacaklar.
 

Temmuz Ayı Zammı Vergiye Gidiyor!

Birçok memur vatandaş Temmuz ayı zammı için gün sayarken gelir vergisi oranlarının yükselmesi memurlar için üzücü bir durum oldu. Çalışanlar için gelir vergisinin yükselmesinin karşılığı en geç yılın 6. ayında bir üst dilime girecek. Bununla birlikte sonraki aylarda gelir vergisi %20’lik dilimden kesilecek. Tüm bu durumların memurlara etkisi ise Temmuz ayında alacak oldukları zammı resmen hissedemeyecek olmaları. Gelir vergisinin yükselmesiyle birlikte maaşlarda yapılacak olan zam vergilere gidecek.

Memurlar temmuz ayında yapılacak olan zam oranını merakla beklerken ve zamlı maaşlarına kavuşmak isterken gelir vergisine yapılmış olan bu zam oranı memurlar açısından kabul görecek cinsten değil. Vergilerini peşin olarak ödeyen ve toplan gelir vergisi içerisinde büyük bir paya sahip olan kamu çalışanlarına uygulanan bu durum pek çok vatandaşın tepki göstermesine neden oldu. Pek çok vatandaş devletin maaşını ödediği çalışanlarını vergi kaynağı olarak görmesine ciddi anlamda tepki gösteriyor. Yine dilimli bir uygulamaya tabi tutması da memurlar açısından son derecede can sıkıcı bir hal alıyor.

Memur maaşlarına zam beklerken gelir vergisinin yükselmesi nedeniyle yapılacak olan zammı hissedemeyecekler. Bu kapsamda Türkiye Kamu Sen’den bir talep geldi. Bu talebe göre iki farklı yol sunuluyor. Bunlardan ilki %15’lik dilime vergi matrahı kamu çalışanlarının yıl boyunca bir üst dilime girmeyecekleri bir rakama yükseltilmesi. Bir diğeri ise kamu çalışanlarının yıl boyunca yalnızca %15 vergi kesilecek şekilde gelirlerin sabitlenmesi. Mehmet Yaşar Şahindoğan tarafından yapılan bu açıklamalarda Şahindoğan aynı zamanda kamu çalışanlarının bu dilimler halinde uygulanan vergi zulmüne tahammülünün kalmadığını da sözlerine eklemiştir.

Kaynak: https://www.nutuk.com.tr/memurlarin-maas-zamlari-kesilecek-iste-sok-eden-sebep-ve-gelismenin-detaylari-20099h.htm

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195