Title of a News Article

Milyonları ilgilendiren haber

Milyonları ilgilendiren haber
banner206

Araç muayene ücretlerinin kredi kartıyla ödenmesi için yeni bir çalışma başlatıldı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu,nakit parası olmadığı için maaş gününü bekleyen araç sahiplerinin, muayene süresini geçirdiği için cezayla karşılaştığını belirterek, uygulamanın vatandaşların yararına olacağını söyledi.

Araç muayenede, milyonları ilgilendiren yeni çalışma yapılıyor. Söz konusu çalışmaya göre, araç muayene bedeli kredi kartı ile ödenebilecek. Araç muayene istasyonlarında kartlı ödeme sistemine geçileceğine dair açıklamalarda bulunan Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu bu gelişmenin önemli ve yararlı olduğu belirtti.

"BİR AN ÖNCE GEÇİLMELİDİR"

Konu hakkında konuşan TBM Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Bilindiği üzere araç muayenelerinin belirli periyotlarda yaptırılması yasal zorunluluktur. Muayene tarihini geçirenler cezaya muhatap olmakta hatta verilen bir haftalık sürede muayenesini yaptırmadığı takdirde aracı bağlanabilmektedir. Ne var ki yeteri kadar nakit parası olmayan araç sahipleri maaşını alacağı günü beklerken muayene süresi geçebiliyor, hem ceza, hem de faizle karşılaşabiliyorlar. Bu nedenle uzun süreden beri araç sahipleri muayene istasyonlarında kredi kartıyla ödeme kabul edilmesi için sosyal medyada kampanya yürütmekteydiler. Pandemi sürecinde nakit alışverişlerde paranın da bulaşıya yol açabileceğini göz ardı etmeden bir an önce tüm muayene istasyonlarında kartlı ödemeye geçilmelidir."

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2020, 05:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195