Title of a News Article

MTA Toplu İş Sözleşmesi Törenle İmzalandı

Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) bağlı işyerlerinde çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi işçileri ilgilendiren ve 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayacak olan 16’ncı Dönem Toplu İş...

MTA Toplu İş Sözleşmesi Törenle İmzalandı
banner206
Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’ne (MTA) bağlı işyerlerinde çalışan Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi işçileri ilgilendiren ve 1 Ocak 2015 ile 31 Aralık 2016 tarihleri arasını kapsayacak olan 16’ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesi Ankara’da imzalandı.
Kamu-İş’te yapılan imza törenine GMİS’ten Genel Başkan Ahmet Demirci, Genel Sekreter Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreter Adnan Tıska, MTA Şube Başkanı Durmuş Kılıç, Şube Sekreteri Kamil Gökçeoğlu, Şube Teşkilat Sekreteri Yiğit Soylu ile TİS komisyonu üyeleri, MTA’dan Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kalı, Personel ve Eğitim Daire Başkanı Reşat Alan ile komisyon üyeleri, Kamu-İş’ten Genel Sekreter Erhan Polat ile Kamu-İş uzmanları katıldı.
MTA Genel Müdür Yardımcısı Bülent Kalı, 16’ncı dönem toplu iş sözleşmesinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Eldeki imkanlar ölçüsünde en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.
Kamu-İş Genel Sekreteri Erhan Polat da hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, “Sıkıntılı bir dönemde karşılıklı saygıyı koruyarak ve şartları zorlayarak MTA 16’ncı Dönem Toplu İş Sözleşmesini imzalamış olduk. En iyi sözleşme biten ve imzalanan sözleşmedir” dedi.
DEMİRCİ: “TÜRKİYE’NİN MTA’YA İHTİYACI VAR”
GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci ise şöyle konuştu: “Bu gece hain bir terör saldırısında Mardin’de şehit olan 3 polis kardeşimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Terörü bir kez daha lanetliyorum. 16’ncı Dönem MTA Toplu İş Sözleşmemiz baştan sona sıkıntılı bir süreçte devam etti. Seçim atmosferi ve siyasi hayatın belirsizliği işimizi zorlaştırdı. Ama biz her şart altında samimiyetle çözüm üretmeye çalıştık. MTA gibi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurdurduğu, ülkemiz için son derece önemli bir kurumumuzda sosyal barışın bozulmaması ve verimli bir çalışma için önceliğimiz ücret farklılıklarının giderilmesiydi. Bu şartlarda mümkün olmadı. İnşallah önümüzdeki dönemde hep birlikte bu sorunu çözmek için çalışacağız. MTA için ikinci önceliğimiz işçi açıklarının giderilmesi, kurumun daha aktif çalışır hale getirilmesidir. Önümüzdeki süreçte bunun mücadelesini vermeye devam edeceğiz. Türkiye’nin MTA’ya ihtiyacı var. Ülkemizin zenginliklerini ortaya çıkarmak ve değerlendirmek zorundayız. Sözleşme sürecinde sabırla çalışan arkadaşlarıma ve katkı veren herkese teşekkür ediyorum. Ben tekrar 16’ncı Dönem Toplu İş Sözleşmemizin çalışanlarımıza, kuruma, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.”
Konuşmaların ardından 78 asıl, geçici ve ek maddelerden oluşan MTA 16. Dönem Toplu İş Sözleşmesi taraflarca imzalandı.

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2015, 13:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195