Title of a News Article

O kadar cezaya rağmen..

.

O kadar cezaya rağmen..
banner206

Geçtiğimiz ekim ayında çıkarılan KHK ile sahte plaka satıcı ve alıcılarına yönelik ağır yaptırım uygulamaları getirilmesine rağmen internet üzerinden plaka satışı sürüyor.

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu’nun (TŞOF) geçtiğimiz hafta sahte plaka satışını gerçekleştiren bazı siteleri mahkeme kararıyla kapattırmasına rağmen internet üzerinden plaka satışı halen devam ediyor. Oto araba sistemleri, yedek parça, aksesuar, oto kuaför ve otomotiv ekipmanları gibi işyerleri adı altında faaliyet gösteren sahte plaka satıcıları sitelerinde mühürlü olduğunu iddia ettikleri APP plakalardan resmi plakalara kadar her araca uygun plaka satışı gerçekleştiriyor.

 

'RUHSAT GETİRİN'

İnternet siteleri üzerinden kendilerine ulaşan alıcılarına plakalarının şehir içinde aynı gün, şehirler arasında ise 1-2 gün arasında ulaşacağını dile getiren satıcılar, çıkarılan KHK ile uygulanan yaptırımların ardından ise daha dikkatli hareket ediyor. KHK ile getirilen yaptırım uygulamalarının ardından alıcılarıyla daha çok yüz yüze görüşerek sahte plaka satışını gerçekleştirmeyi tercih eden site yöneticileri, satıştan önce alıcılarından ruhsat ve eski plakalarını getirmelerini istiyor.

Bazı sitelerde hizmet verilen alana her araca uygun plaka satışı gerçekleştirildiği, bazı sitelerde ise belirlenen birkaç araca özel plaka satıldığı ifade ediliyor. Plakaların fiyatlandırmasında ortalama taban fiyat 20 lira, tavan fiyat da 200 lira olarak göze çarpıyor.

 

TEKENE VE SAC

Plakaların sadece TŞOF’a bağlı plaka satış yetkisine sahip mesleki odalardan alınabileceğini dile getiren yetkililer, internet üzerinden alınan plakaların görüldükleri ilk yerde söküleceğini belirtti. Bu arada internet üzerinden yapılan satıştaki plakaların teneke ve sacdan yapıldığı öğrenilirken, orjinal plakada bulunan folyanın sahte plaka da yer almadığı bildirildi.

 

'30 İLDE BAŞLATTIK'

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın, “Federasyonun mesleki odaları dışında sahte plaka satışı gerçekleştirmeye kalkanlar ‘evrakta sahtecilikten’, alan da ‘sahte plaka takmaktan’ yargılanacak” dedi. Yaşanan bu olayları engellemek için 30 büyük ilde mühürlerini değiştirdiklerini söyleyen Apaydın, “Darphane mühür yaptıkça bunları teslim edeceğiz. İki ya da üç ay içinde bütün illere yenilenmiş mühürler dağıtılacak” diye konuştu.

 

Kaynak: Milliyet

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2017, 08:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142