Title of a News Article

Özcan kentteki STK'ları topladı

.

Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan STK temsilcileri ile bir araya gelerek darbe sürecini değerlendi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından Şanlıurfa’daki demokrasi nöbetleri ve AB ülkelerinin en üst düzeyde temsilcilerine yaşanan tüm gelişmeleri anlatan Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Halil Özcan, geçtiğimiz hafta kentteki basın camiasıyla bir araya gelmişti.

Darbe girişiminin ardından halktan yana tavır sergileyen STK temsilcilerine teşekkür amacıyla kahvaltıda bir araya gelen Özcan, darbe sürecini anlattı.

Milletvekili Özcan burada yaptığı konuşmada, “15 Temmuz şehitlerini her gün, her saat ve her dakika anmamız gerekiyor. Çünkü burada konuşabiliyorsak, bir araya gelebiliyorsak hepimiz 15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütünün yüzünü gördükten sonra onlara borçlu olduğumuzu, isimlerini camilere, sokaklara ne yaparsak yapalım haklarını ödeyemeyeceğimizi biliyoruz. Ancak bir tesellimiz var onlar şehittiler, bizimde inancımıza göre ölmemişler, ölüm acısını tatmadan başka bir hayata intikal ettikleri için öldüklerini hissetmezler, bu da bizim için büyük bir teselli ve kıskanılacak bir durum. Aileleri ne kadar gurur duysa azdır, tabi ayrılık acısı var ama onlarında bir tesellisi şehit olmalarıdır.” Dedi.

 

Özcan: FETÖ nöbeti PKK’ya devir etti

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ terör örgütünün nöbeti PKK’ya devir ettiğinin söyleyen Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, “Güneydoğu’da Fetullahçı terör örgütünün temizlenme sürecinde birde baktık ki onlar nöbeti PKK terör örgütüne devir etmişler. Her gün şehit haberleri alıyoruz, tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz bizim için bir dönüm noktası oldu. Çok büyük bir şerdir ama 16 Temmuz’dan itibaren de hayıra vesile oldu. Birincisi birbirimizi ötekileştirmeyi bıraktık, bir birlik ve kardeşlik, vatan ve bayrak bilincini yaşadık. Bu da bizi umutlandırıyor, gerek muhalefet partileri, mezhepsel, ırksal her şey bir tarafa bırakıldı ve bütün dünyaya Urfa’dan ve Türkiye’den bütün dünyaya çok güzel mesajlar verdik. Kahraman Türk milletinin ne olduğunu, Çanakkale’deki kahraman Türk milletinin ne olduğunu bir kez daha 15 Temmuz’da göstermiş olduk. Biz sorumlular olarak inanın biz yaptık, ettik demekten hicaz duyuyoruz. Bu milletin yaptığını f16’lara, helikopterlere, ağır makineli silahlara kendi canlarını siper ettiğini hepimiz gördük. O gece herkes eminim ki şehit olmaya hazırdı. Çünkü Cenabı Allah cesaret veriyor, bunun tarif edilmeyecek bir şey olduğunu o gece hepimiz gördük.” Diye söyledi.

 

Özcan: ABD’nin desteğiyle yapıldı

15 Temmuz darbe girişiminin başta ABD olmak üzere batılı ülkeler tarafından desteklenerek yapıldığının altını çizen milletvekili Özcan, “Biliyorsunuz Fetullahçı terör örgütü 40 yıldır ülkede yuvalanmaya çalışan hedefleri ve amaçları farklı bize gösterdikleri yüzleri çok farklıydı. Eğer bunlar bu milletin evladı olsaydı hepimiz biliyoruz ki 15 Temmuz’daki ihaneti kesinlikle akıllarının içinden bile geçirmezdi. Çünkü terör örgütlerini DEAŞ’ı, PKK’yı, PYD’yi, El Nusra’yı, El Kaide’yi biliyoruz onlar terör örgütleridir. Bunlar kuranı yanlış yorumlayarak İslam adına hareket ettiklerini söylüyorlar ama ellerindeki silahlar malum bütün batı ülkelerinin desteğiyle ayaktalar. Ancak FETÖ’nün yapısı çok farklı maalesef biz onlar terör örgütü dediğimiz zaman bunlarda silah mı var deniliyordu. Yani gördük ki o gün ağır makineli silahları, f16’ları, helikopterleri, tankları varmış ama bu tanklar 14 yıldır nereden nereye geldiğimiz, savunma sanayimizi övdüğümüz o silahlar işin ehlinde değilmiş tam bir ihanet çetesini elinde olduğunu gördük. Bu hainler Ankara, İstanbul’da o kalkışmayı yaparken anne ve babaları diğer şehirlerde meydanlarda değimliydi acaba, akrabaları meydanlarda değimliydi ilk başta demek ki bunlar anne ve babalarına ihanet edeceklermiş, bu yapılanma tek başına bu olayı gerçekleştirmedi. Bunlar çevredeki bazı ülkelerin ilk başta ABD’nin desteğiyle yapıldı. Gördük ki bu 1-2 yıl çalışılmış bir mesele bunu nereden anlıyoruz. Batılı gazeteciler ve siyasetçiler bunların nerede yanlış yaptıklarını anlatamaya başladıklarında demek ki orada batının tutumunu da gördük, başarısız olması onları hayal kırıklığına uğratmış, buna ben milleti yok etme operasyonu, vatanı paramparça etme operasyonuydu. Bir Osmanlı ruhunu, lideri yok etme operasyonuydu.” Diye belirtti.

 

Özcan: TBMM müze yapılacak

TBMM’nin müze yapılacağını söyleyen milletvekili Özcan, “Bizler sizleri temsilen o gün meclisteydik, millet sokaktayken bizde oradaydık, tabi mecliste saldırıya uğradı. Bunlar devletin en önemli kurumlarına saldırdılar. O gün maalesef üniformalı teröristler tarafından gazi meclisimiz saldırıya uğradı. Onu da müze yapacağız gelirseniz yapılan saldırılarda oluşan hasarları sizlere gösteririz.” Dedi.

 

Özcan: FETÖ Papa’nın elini öptü

FETÖ’nün Papa’nın elini öptüğünü söyleyen milletvekili Özcan,FETÖ 40 yıldır bu ülkenin bu insanların parasını aldı, ağlattı, sızlattı ve gidip Papa’nın elini öptü. Hepimiz hayretle bakıyorduk. İslam zaten ılımlıdır, İslam demek, Müslüman demek, milletin ve halkın elinden ve dilinden emin olduğu kişi demektir. Müslüman’san kimseye zarar vermeyeceksin, iyilikten başka bir şey düşünmeyeceksin, faydalı çalışmaktan ülkene ve milletine faydalı olmaktan başka hiçbir şey düşünmemek lazım. Bunlar soruları çalarak, sonrada temizlik yapılıyor, bazıları kıyameti koparıyor. Bunlar gördük ki kendi ifadelerinden bakıyoruz ki 2010 yılında daha önce de çok yapmışlarda 2010 yılındaki çok bariz olduğu için bu milletin hakkını gasp etmişler. Bu milletin evladının hakkını gasp edip kendilerinden başka kimseyi bir yerlere yerleştirmemişler, bunu da soruları çalarak yapmışlar. Bu temizlik ilahi adaletin bir tecellisidir, onların temizlenmesi ve hakikate dayalı bir yerleştirmenin yapılmasını her zaman söylüyoruz inşallah böyle de yapılır. Bu insanlar, bu milletin öz evladı tekrar hak ettiği yere gelir. Biz bunların yakalanması konusunda yardımlarınızı talep ediyoruz, bildiğiniz FETÖ’cüler varsa İl Başkanlığımız ya da valiliğimize bildirin, çünkü bunların en iyi yaptığı şey gizlenmektir. 40 yıldır da bunu yapmışlar, Cenabı Allah bunların yüzü ortaya çıkardı, yanlış üstüne yanlış yaptılar ondan sonra biz onların gerçek yüzlerini gördük.” Şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 20 Ağustos 2016, 10:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195