Title of a News Article

Peygamberler Şehri" Ramazana Hazır

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa'da 11 ayın sultanı ramazan dolayısıyla dini mekanlardaki hazırlıklar tamamlandı.

Peygamberler Şehri" Ramazana Hazır
banner206
Hazreti İbrahim, Eyyüp, Musa, Şuayip başta olmak üzere birçok peygambere ev sahipliği yapan kent, dünya inanç turizminde Mekke, Medine ve Kudüs'ten sonra 4'üncü sırada yer alıyor.

İnanç turizminin yanı sıra kültürel değerleriyle de ön plana çıkan 
Şanlıurfa'da en fazla ilgiyi kentle özdeşleşen ve üç ilahi dinin atası kabul edilen Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl dikkati çekiyor.

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği 
Balıklıgöl, İslam inancına göre ayrı bir öneme sahip olan recep, şaban ve ramazanda adeta ziyaretçi akınına uğruyor.

Hz. Eyyüp'ün çile çektiği makam olarak kabul edilen "Sabır Mekanı"nın yanı sıra sahabelerin cuma namazlarını kıldığı Ulu Cami ile Hasan Paşa ve Yusuf Paşa gibi tarihi camiler de en çok ilgi çeken mekanların başında geliyor.

Ramazanın özüne uygun şekilde geçirilmesi amacıyla kent genelinde başlatılan çalışmalar da tamamlandı.

Teravihlerde kente özel salavatlar okunacak

İl Müftüsü İhsan Açık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 
Şanlıurfa'nın İslam dininin önemli kentleri arasında yer aldığını söyledi.

Kent halkı ve ziyaretçilerin ramazanı ibadetle geçirmesi için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Açık, "Cami ve ibadethanelerin temizliği ile kadro eksikliklerini giderdik. Ramazana hatimleriyle, teravih namazlarıyla, vaazlarıyla, hutbeleriyle, mukabeleleriyle, Kur'an-ı Kerim eğitimiyle hazırız." dedi.

Ramazan ayında günün belirli saatlerinde ibadet etkinlikleri düzenleyeceklerini aktaran Açık, "Teravih namazları burada çok güzel bir şekilde 
Şanlıurfa usulü salavatlarla kılınıyor. Belki de hiç kimsenin duymadığı salavatlar teravih namazlarında okunuyor. Kentte iftardan sahura kadar ayaktayız." diye konuştu.

Ramazanda kentin kendine has bir görüntüye büründüğünü ve misafirperverliğin zirve yaptığını vurgulayan Açık, her evin misafir kabul ettiğini dile getirdi.

Açık, 
Şanlıurfa'nın Hazreti İbrahim'in ilk Mekkesi ve putlara karşı ilk mücadelenin verildiği yer olduğunu belirtti.

Tevhit dininin 
Şanlıurfa'dan dünyaya yayıldığına dikkati çeken Açık, şunları kaydetti: 

"Özellikle dışarıdan gelen Müslümanlar için böyle bir önemi var. Kenti ziyarete gelenler peygamberlerin, sahabelerin gezintilerini burada hissedebilir. Burada bir nevi tefekkür, tezekkür yapabilirler. Ulu Cami başta olmak üzere buralarda sahabeler cuma namazlarını kılmışlar ve bir bu camilerin mimberlerinde 'Hazreti Ömer'den beri burada hutbe okunur' yazmaktadır. Yani Hazreti Ömer döneminden bu yana İslam buralarda yaşamaktadır. İslam'ın 14 asırlık tarihini burada hissedersiniz."

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2017, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142