Title of a News Article

PKK'nın hain planı ortaya çıktı

.

PKK'nın hain planı ortaya çıktı
banner206

 Güneydoğu’da süren operasyonlarda büyük zayiat veren terör örgütünün yeni taktik geliştirdiği öğrenildi. İstihbarat birimleri, PKK’nın bomba yüklediği drone’larla eylem yapacağı bilgisine ulaştı

İstihbarat birimleri, eylemlerini yoğunlaştıran terör örgütü PKK’nın önümüzdeki dönemde drone’ları kullanarak eylem yapmayı hedeflediğini tespit etti. Bu amaçla çok sayıda drone’un bomba yüklenmek için örgüt kamplarına gönderildiği belirlendi.

Güneydoğu’da bazı ilçelerde PKK’lı teröristlerle güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar devam ederken, istihbarat birimleri önemli bir bilgiye ulaştı. Devletin üst yönetimi için hazırlanan istihbarat raporlarında, PKK’nın havadan görüntü almak amacıyla geliştirilen ve son dönemde büyük rağbet gören drone’ları kullanmayı hedeflediği bilgisine yer verildi.

 

Yeni eylem yöntemi

Alınan bilgiye göre, elde edilen istihbarat, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi Başkanlığı’nca il emniyet müdürlüklerine gönderilen özel yazıyla ortaya çıktı.

TEM Dairesi’nce 21 Ocak’ta gönderilen özel yazıda, PKK’nın yurt genelinde eylemlerini artırmak amacıyla yeni bir eylem yöntemini gerçekleştirmeyi planladığı açıklandı. Yazıda, PKK’nın, 200-300 metreden kontrol edilebilen, kameralı ve 500-1000 kilograma kadar yük taşıyabilen Drone’lardan elde ettiği bilgisine yer verildi. Aynı zamanda helikopter gibi hareket edebilen çok sayıda drone’un örgüt kamplarına gönderildiği belirtilen yazıda, bu drone’lara patlayıcı madde monte edilerek yurt genelinde güvenlik güçleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik bombalı eylem düzenleyeceği bilgisinin elde edildiği kaydedildi.

Bu arada, yine istihbarat birimlerinin yaptığı başka bir tespit güvenlik birimlerine ulaştırıldı. Bu bilgiye göre, PKK’nın sözde Orta Saha Halkla İlişkiler ÖSB sorumlusu ile sözde Amed Eyaleti Gençlik Birimi Sorumlusu ve sözde Kuzey Alan Karargahı muhaberecisi arasında geçen bir telsiz görüşmesi tespit edildi. Ocak ayında yapılan bu tespitte güvenlik güçlerinin operasyonlar sırasında kullandıkları teknik imkanlara karşı “yer altı sistemi” olarak tanımlanan faaliyetin devreye sokulması talimatı verildi.

 

‘Evleri tuzaklayın’

Bu kapsamda, özellikle operasyonel birimlerde görev yapanların alıkonulması, bazı bölgelerde operasyonlar sırasında “çeklime süsü” verilerek ev ve bahçe gibi yerlerin bomba düzenekleriyle tuzaklanması talimatlarının verildiği anlaşıldı.

Ayrıca, güvenlik kuvvetlerinin kullandığı ağır silahlara ve zırhlı araçlara karşı gizlenmiş bombalı ya da mayınlı tuzakların kullanılması ile şehir merkezlerine yönelik şiddet eylemlerinin artırılması ve tırmandırılması çalışmalarının hızlandırılması yönünde talimatlar verildiği tespit edildi. Bu tespitin ardından ülke genelindeki güvenlik kuvvetleri eylemlere karşı uyarıldı. 

 

Kaynak: TOLGA ŞARDAN / Milliyet

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 09:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195