Title of a News Article

Şanlıurfa Belediye Başkanları dikkat!

Her hafta periyodik olarak esnaf ziyaretlerini sürdüren HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanlığı, bugün Sigorta Mahallesindeki esnafı gezerek sorunları dinledi.

Şanlıurfa Belediye Başkanları dikkat!
banner206
Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesine bağlı Direkli Mahallesindeki esnafı ziyaret eden HÜDA PAR Eyyübiye ilçe başkanlığından oluşan heyet, yollarının 20 gündür yapılmadığından dolayı yaptıkları eylem sonucu yarım yamalak dökülen asfalt sorununa dair sıkıntılarını dinledi.

HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Şılaş Alkanat ve Beraberindeki heyet, kentin en içlek mahallelerinden olan Direkli Mahallesi esnafının,dün yapmış oldukları eylem sonucu gece yarısı belediye ekipleri tarafından düzensiz dökülen asfalt çalışmasından rahatsız olan esnafları tek tek ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

Yaklaşık 20 gün önce parke taşlarıyla yapılan yolu asfaltlamak üzere çalışma başlatan Eyyübiye Belediyesi, parke taşlarını kaldırdıktan sonra 20 gün boyunca geçiştirerek kendilerinin ve halkın sorun yaşamasına neden olduğunu belirten esnaflar, yaptıkları yol kapatma eyleminden sonra gelip yarım yamalak yolu asfaltladıklarını dile getirdi.

Daha önceleri belediyeyi ve beyaz masayı defalarca aramalarına rağmen gelmediklerini, her gün kumlu yolu kendi imkânlarıyla suladıklarını söyleyen esnaflar, arabaların geçişi sırasında oluşan tozlu havadan dolayı çok ciddi sorunlar yaşadıklarını dile getirdi.

Cadde üzerindeki esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Eyyübiye İlçe Başkanı Mehmet Şılaş Alkanat, daha sonra kısa bir açıklama yaparak yaşanan bu sorunu dile getirdi.

Halkın eylem yapmasından sonra dökülen asfaltın düzensiz döküldüğünü, bu düzensizlikten dolayı rögarların taştığını ve göletlerin oluştuğunu söyleyen Alkanat, “HÜDA PAR Eyyübiye ilçe başkanlığı olarak her hafta periyodik olarak esnaf ziyareti yapmaktayız. Bu hafta da ilçemize bağlı Direkli Mahallesinde esnaf ziyareti yaparken böyle bir sorunla karşılaştık. Burada parke taşları kaldırılmış olup 20 gündür asfalt yapılması gerekirken yapılmamış. Halkın yolu kapatmasıyla dün gece gelip asfalt dökmüşler. Fakat çok düzensiz bir şekilde yapılmış. Bazı yerler çok düşük olduğu için rögarlar taşıyor ve su göletleri oluşuyor.Esnaflar bundan ciddi bir şekilde şikayetçi.” dedi.

“Belediyeler milletin eylem yapmasını beklememeli ve mağduriyetleri gidermelidir”

Burada belediye yetkililerine de seslenen Alkanat, “Belediye yetkililerine sesleniyoruz. Buraya yaptıkları hizmeti düzgün yapsınlar. Bu milleti mağdur etmesinler. Yani bir yer yapılması gerekiyorsa milletin eylem yapmasını beklememeli ve o mağduriyetleri gidermelidir. Bu belediyenin asli görevidir. Belediyenin bunu yapması gerekiyor. Gelip bu aksaklığı giderip etrafa yayılan bu lağım kokusunun önüne geçilmelidir.”şeklinde konuştu.



Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2017, 12:28
YORUM EKLE
YORUMLAR
Aydin
Aydin - 7 yıl Önce

Halk ne istedigini bilmiyorsa oyunu parayla satiyorsa bu halka ne yapilirsa yerindedir.dünyada böyle geri gelismemis bir halk ancak Urfada mevcuttur. Cönkü sectigimiz insanlar bize hizmet. Yarinlarimiza,cocuklarimiza hangi bir gelecek,yollar,egitim ögretimde ne gibi cabalari Var iste bu saydigim nedenlerden dolayi bir millet vekillerini belediye baskanlarini secer oysa Urfa halki hizmeti degil sempati veya kisilere göre tercihini veriyor .cok üzücü bir durum.

SIRADAKİ HABER

banner195