Title of a News Article

Şanlıurfa'da 2017, Hizmet Yılı Oldu

Şanlıurfa'da 2017 yılı içerisinde ilçelere 13 spor kompleksi, 15 semt pazarı ve yine tüm ilçelere prestij caddesi kazandırırken, il merkezinde ise hayati önem arz eden fuar merkezi, tenis dünyası, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzu, Narlıdere Viyadüğü-Köprülü Kavşağı, balık ve manav hali ile 11 Nisan Külliyesi başta olmak üzere birçok devasa projenin temel atımını gerçekleştirildi.

Şanlıurfa'da 2017, Hizmet Yılı Oldu
banner206
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaptığı hizmetler ve yürüttüğü projeler ile 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip dünya Kenti Şanlıurfa'nın adeta çehresini değiştirdi. Alt yapıdan üst yapıya, açılan ve genişletilen yollardan asfaltlanan yollara, kent estetiğinden kilitli parkeye, prestij caddelerden kaldırımlara, kültür merkezlerinden idare binalarına, semt pazarlarından spor kompleksi ve semt sahalarına birçok alanda büyükşehrin vitrini olan Fen İşleri Dairesi, 2017 yılında kent merkezi ve ilçelerde yaptığı hizmetleri aktardı.



Yol Asfalt Şubesi, Yapı-Kontrol Şubesi, Etüt Proje Şubesi, Kent Estetiği Şubesi, İhale Şubesi ve Altyapı Kuruluşları Koordinasyon Merkezini (AYKOME) bünyesinde barından Fen İşleri Daire Başkanlığı, 13 ayrı ilçede gerçekleştirdiği hizmetler ve yürüttüğü projeler sayesinde halkın yaşam standardı yükseltmeye çalıştı. Ekipler, 12 ay boyunca 7 gün 24 saat esası ile 365 gün çalıştı.



Fen İşleri Dairesi belediyenin omurgası oldu



Şanlıurfa merkez ilçeler ve diğer ilçelere bir çok projeyi kazandıran Fen İşleri Dairesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin vitrini görevini üstlenerek son 3 yılda belediyenin adeta omurgasını oluşturdu. 2017 yılı içersinde inşaatına başlanılan fuar merkezi, tenis dünyası, açık ve kapalı olimpik yüzme havuzu, NarlıdereViyadüğü-Köprülü Kavşağı, balık ve manav hali ve 11 Nisan Külliyesi başta olmak üzere birçok büyük projenin temelini atan Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Ekipleri, bu inşaatları hızla sürdürürken diğer yandan rutin hizmetlerini yapmaya devam etti.



Her ilçeye semt pazarı, semt sahası, idare binası, kültür merkezi gibi büyük projeleri de hayata geçiren Fen İşleri Daire Başkanlığı, AYKOME koordinasyonunda kentin alt ve üst yapısını inşa ederken diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla uyum içersinde çalıştı.



Yeni yollar Şanlıurfa trafiğini rahatlattı



Şehir merkezinde ve ilçelerinde önemli yolların açılmasını sağlayan Fen İşleri Dairesi Yol Asfalt Şubesi ekipleri, özellikle merkez ilçeler olan Karaköprü, Haliliye ve Eyyübiye'ye kazandırdığı bulvarlar ve caddeler sayesinde kentin en büyük sorunlarından biri olan trafiği önemli ölçüde rahatlattı.



Karaköprü'de ikinci 35 metrelik yolu tamamlayarak trafiğe açan Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan MehmetFevzi Çakmak ve Abdülkadir Badıllı Bulvarlarını asfaltladı. Turgut Özal Bulvarını açan ekipler Haliliye ve Karaköprü'nün trafiğine bir nebze olsun çözüm üretti.



Öte yandan Karaköprü Maşuk Bölgesinde Beyazıt, Şair Nabi, Balıkayağı, Eyyüp Cenap Gülpınar Bulvarı ve irili ufaklı birçok sokağı terasman kot seviyesine getiren ekipler, birçok yolu da hem genişletti hem de asfaltlayarak yayalara ve araç sürücülerine rahat bir nefes aldırdı.



Bir milyon 757 bin metrekare sıcak asfalt serimi yapıldı



Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Fen İşleri Dairesi Yol Asfalt Şubesi ekipleri, 13 ayrı ilçede yürüttüğü çalışmalar kapsamında 1 milyon 757 bin metrekarelik asfalt serimi gerçekleştirdi. Şanlıurfa kent merkezi başta olmak üzere 13 ilçenin tümünde yeni açtığı yollardaki asfaltlama çalışmasının yanı sıra Karaköprü, Eyyübiye ve Haliliye'de deforme olduğu için asfaltı revize edilen cadde ve bulvarlarda ulaşım ve yol kalitesi büyükşehir ile yükseldi.



Tüm ilçelerde 260 bin metrekareyi aşkın kilitli parke taşı döşendi



Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Şubesi ve Yapı Kontrol Şubesine bağlı ekipler ve yüklenici firma ekipleriyle birlikte kentin tüm ilçelerine beton parke hizmetini ulaştıran Fen İşleri Daire Başkanlığı, 2017 yılı içersinde toplam 260 bin metrekareyi aşkın bir alanda kilitli parke döşemesi yaptı.



Her ilçede prestij cadde uygulaması



Prestij cadde uygulaması vatandaşlara daha kaliteli yaşanabilir bir kent oluşturmak için 13 ayrı ilçede hayata geçirildi. Kentin en işlek cadde ve bulvarları proje kapsamında sil baştan yenilendi. 13 ayrı ilçede çalışmaların sona erdiği proje kapsamında caddelerin sadece üst yapısı değil alt yapısı da yenilendi. ŞUSKİ, caddelerin altyapısını güçlendirirken yağmursuyu, içme suyu şebekelerini gözden geçirdi. DEDAŞ ekipleriyle koordineli çalışma yapan Büyükşehir Belediyesi, enerji hatlarını da yer altına aldırdı.



Her ilçeye modern semt pazarı yapıldı



Şanlıurfa'da projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi, her ilçeye semt pazarı yaptı. Fen İşleri Daire Başkanlığı Etüt Proje Şubesinin projelendirdiği Yapı-Kontrol Şubesinin hayata geçirdiği projede ilçelerin modern bir kimliğe bürünmesi sağlandı ve bu kapsamda 13 ayrı ilçeye 15 adet semt pazarı inşa edildi.



Her ilçeye spor kompleksi yapıldı



Spor alanlarında gençlerin ve çocukların sportif faaliyetler içerisinde yer alarak toplumsal hayata daha etkin bir şekilde katılabilmelerini amaçlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, her ilçeye bir veya iki adet olmak üzere 13 adet spor kompleksi kazandırdı.



Etüt Proje Şubesinin projelendirdiği Yapı-Kontrol Şubesinin hayata geçirdiği proje kapsamında 2 bin 100 metrekarelik bir alan üzerinde bin 500 metrekaresi futbol, 510 metrekaresi ise basketbol sahası olacak şekilde yapılan spor kompleksleri sayesinde tüm ilçelerde her kesimden vatandaş sporla buluşturuldu.



Cadde ve bulvarlarda estetik çalışma



Şanlıurfa kent merkezinde ve ilçelerde daha yaşanabilir alanlar oluşturmayı hedefleyen Fen İşleri Dairesi Kent Estetiği Şube Müdürlüğü ekipleri, kentin estetiğini olumsuz yansıtan cadde ve bulvarlarda bakım ve onarım çalışmalarını sürdürdü. Ana arterler, refüjler, kaldırımlar, park ve bahçelerde kent estetiğine aykırı unsurların iyileştirilmesine yönelik uygulamalar yapan Büyükşehir Belediyesi, diğer kuruluşlarla ortak bir şekilde çalışarak kent estetiğini revize etti.



AYKOME'den izinsiz kazı yapmak yasak



Fen İşleri Daire Başkanlığı bünyesinde altyapı çalışmalarında koordinasyonu sağlamak amacıyla kurulan AYKOME, etkin çalışmaları her yıl olduğu gibi 2017 yılında da dikkat çekti. 4 bin 253 adet altyapı tesisi açma ruhsatı veren birim, 677 bin 284 metrekarede yapılan çeşitli kazılarda kente alt yapı tesisi kazandırdı. 

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2017, 15:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
boran
boran - 6 yıl Önce

Hizmetmi yol yok kaldırım yok otobüs durağı yok gel gorki hizmet miş REKLAM VERMEYIN BOŞUNA

SIRADAKİ HABER

banner195