Title of a News Article

Şanlıurfa'dan da katılım gerçekleşti

Şanlıurfa Ticaret Borsası Meclis Üyeleri ve Disiplin Kurulu üyeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 73. Genel Kuruluna katıldı.

Şanlıurfa'dan da katılım gerçekleşti
banner206
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen TOBB’un 73. Genel Kurulu’na Şanlıurfa Ticaret Borsası olarak tam katılım gösterdiklerini belirten Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Genel Kurul’un iş dünyası ve Türkiye ekonomisi adına hayırlı olmasını diledi.

KAYA; “TOBB’NİN YERLİ OTOMOBİL KONUSUNDA ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAĞINA İNANIYORUM”

Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın; TOBB çatısı altında yüzde yüz yerli otomobil üretimi konusundaki isteği üzerine, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin gerekli hazırlıkları yaparak üzerine düşeni yapacağına inandığını söyledi.

Başkan Kaya, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) geçtiğimiz yıl yapılan 72. Genel Kurulu’nda konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işsizlik konusunda TOBB üyelerinden beklediği istihdam isteğine vurgu yaparak; “Bu çağrıdan sonra 5 ay gibi kısa bir sürede TOBB tarafından 1 milyon 170 bin kişiye istihdam sağlanmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz gün yapılan TOBB 73.Genel Kurulu’nda ise bu yıl daha farklı bir istekte bulunarak; yüzde yüz yerli otomobilin TOBB çatısı altında üretilmesini istediğini ve bu konuda her türlü yardımı yapacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanımızın bu ifadelerinden sonra söz alan TOBB Başkanı M.Rifat Hisarcıklıoğlu bu konuda TOBB’un üzerine düşeni yapacağının sözünü verdi.” diye konuştu.

Başkan Kaya, yüzde yüz yerli otomobilin yapımı için gerekli alt yapı çalışmaları yapıldıktan sonra önümüzdeki yıllarda yerlli otomobilin üretileceğine inandığını belirterek bunun bir başlangıç olacağını ve Türkiye’de birden çok yerli otomobil üretimi yapılabileceğinin altını çizdi.

Kaya, yerli otomobil üretiminden sonra; Türkiye’nin hedeflediği dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına gireceğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 25 Mayıs 2017, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142