Title of a News Article

Şanlıurfa'ya Geliyor

Şanlıurfa'ya Geliyor
banner206
 Kamu Denetçiliği  Kurumu tarafından Şanlıurfa’da, Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) ve Kamu Denetçilerinin katılımı ile “Ombudsman Şanlıurfalılar ile Buluşuyor” teması altında, Ombudsmanlık Bölgesel Toplantısı düzenlenecek. Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, vatandaşın idareyle yaşadığı sorunları yerinde dinlemek için 11-12 Ekim 2017 tarihlerinde Şanlıurfa’da olacak ve bir takım temaslarda bulunacak.

12 Ekim 2017 tarihinde 14.00-17.00 saatleri arasında, Nevali Hotel, Abide Kavşağı Şanlıurfa adresinde gerçekleştirilecek olan toplantıya Şanlıurfa’daki muhtarlar, sivil toplum kuruluş utemsilcileri ve yerel yöneticilerden oluşan 500 kişilik bir katılım planlanıyor.

Toplantıyla, kurumların işleyişi ve çalışmaları hakkında Şanlıurfa genelinde katılımcılara bilgi sunulması ve tanıtılması ile Şanlıurfa’daki muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, idare ile sorunları konusunda söz hakkı verilmesi amaçlanıyor.

Şanlıurfalılar ile buluşma toplantısında talep eden katılımcılara “Ombudsmanlık ile ilgili görüşleri ve idarenin eylem ve işlemleri neticesinde karşılaştıkları sorunlar” hakkında söz verilecek.

Bu çerçevede toplantıya katılacak olanların, söz alma ve değerlendirmede bulunma taleplerini, konuşma başlıklarıyla 10 Ekim 2017 tarihine kadar [email protected] adresine iletmeleri veya etkinlik günü kayıt esnasında isimlerini yazdırmaları gerekiyor.

OMBUDSMANLIK HAKKINDA:

Ombudsmanlık, temelde vatandaşların idare ile yaşadıkları sorunlarına mahkemeye gitmeden, dava açmadan önce dostane çözüm bulmaktır. Bu itibarla muhtarların ve sivil toplum kuruluşlarının düzeltilmesini istediği idari uygulamalar varsa bu uygulamaları hakkaniyet adına Kamu Denetçiliği Kurumu ile paylaşması, gerekirse resmi olarak başvurması önem taşıyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2017, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195