Title of a News Article

ŞEHİT AİLESİNE ANLAMLI HEDİYE

.

ŞEHİT AİLESİNE ANLAMLI HEDİYE
banner206
 VALİ KÜÇÜK “TERÖR BİZE GERİ ADIM ATTIRAMAZ”
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; geçtiğimiz yıl Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde şehit olan Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın adını taşıyan parkın açılışı ve şehidin ailesine alınan evin tapu teslim törenine katıldı.

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; şehit İbrahim Taş’a Allah’tan rahmet dileyerek he zaman şehit Taş’ın ailesinin yanında olacaklarını belirtti. “Huzur içerisinde yaşamlarımızı sürdürmemizi sağlayan kişiler şehidimiz İbrahim Taş ve onun diğer şehit arkadaşlarıdır” diyerek konuşmasına devam eden Vali İzzettin Küçük: “Şehitlerimizin aileleri için ne yaparsak yapalım hiçbir kıymeti yoktur. Can olmayınca diğer şeylerin ne manası var. Ama bizim geleneğimizde ve kültürümüzde şehit çok mübarek bir yerdedir ve onun ailesi de aziz ve kıymetlidir. Devlet ve millet de onları baş tacı eder. Bizim de yapmak istediğimiz budur. Bundan öte onun aziz canının bir karşılığı yoktur” ifadelerini kullandı.

Şehit İbrahim Taş’ın vatan için canını verdiğini ve ebediyete kadar isminin yaşayacağını dile getiren Vali İzzettin Küçük; teröristlerinse tarumar olduğunu kaydetti. “Terör ne yaparsa yapsın bize geri attıramaz” sözüyle konuşmasını sürdüren Vali İzzettin Küçük: “Bizde bir tane İbrahim Taş gider, binlercesi gelir. Şu anda yaşadıkları panik ve korku da budur. Onlardan korkmadığımızı, bu memleket için geri adım atmayacağımızı gösterdik. Teröristler şu anda ağır bir korku ve panik içindeler. Yüreklerine çok ağır bir korku çöreklenmiş vaziyette” dedi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük konuşmasının sonundaysa parkın isminin Şehit İbrahim Taş olarak değiştirilmesinde emeği geçenlere ve evin alınmasına katkı sunan hayırseverlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından program Şehit İbrahim Taş’ın eşine evin tapusunun teslim edilmesiyle devam etti. Şehidin çocuklarını da kucağına alıp seven Vali İzzettin Küçük; çocuklara oyuncak hediye ettikten sonra parkın açılışını gerçekleştirdi. Parktaki oyun grubunda şehidin kızlarını salıncakta sallayan Vali İzzettin Küçük; parktaki diğer çocuklarla da bir süre vakit geçirdi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük; daha sonra 7-13 Nisan tarihleri arasında Harran’da yapılan “Her An Harran” fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların sergi açılışını gerçekleştirdi.

Harran programında Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’e; İl Jandarma Komutanı Albay Selman Kömürcü, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan taşaltın 
Kaymakam Temel Ayca, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Kılıç, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Demirkol, şehidin ailesi ve Harranlı vatandaşlar eşlik etti.
 



Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2016, 18:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195