Title of a News Article

Suriye'den kahreden haber

.

Suriye'den kahreden haber
banner206

TSK: Fırat Kalkanı Harekatı'nda 10 asker şehit oldu, 6'sı ağır 18 asker yaralandı. Dün öğlen saatlerinde yaşanan çatışmada ise 4 askerimiz şehit olmuş, 15 asker de yaralanmıştı.

TSK'nın Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, El-Bab üç ayrı bombalı araç saldırısı düzenlendi.

TSK'dan yapılan açıklamada, düzenlenen intihar eylemlerinde 10 askerin şehit olduğu, 6'sı asker 18 asker yaralandığı duyuruldu. Bölgede gün içindeki çatışmalar ve harekatlar sonucu 138 DAEŞ'li terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'dan yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından, havadan ve karadan sağlanan yoğun ateş desteği ile El Bab'ın ele geçirilmesine yönelik ileri harekata devamla, El Bab-Halep yolunda tam kontrol sağlanmıştır. El Bab bölgesinde tespit edilen DAEŞ terör örgütüne ait hedefler yoğun olarak ateş altına alınmaya devam etmektedir. Şu ana kadar 3 adet ZSU-23 Silah monteli pikap aracı, 2 adet DOÇKA monteli pikap aracı, 3 adet ağır makinalı tüfek monteli pikap aracı ateş altına alınarak imha edilmiştir. Hava Kuvvetlerimize ait savaş uçaklarınca yapılan hava taarruzları sonucunda 67 hedef vurularak imha edilmiş; ayrıca ateş destek vasıtalarımızla açılan ateşlerle çok sayıda DAEŞŞ hedefi etkisiz hale getirilmiştir. Açılan ateşler ve meydana gelen çatışmalar sonucunda 138 DEAŞ teröristi etkisiz hale getirilmiştir. Çok sayıda teröristin yaralı olduğu ve bulundukları alanlardan tahliyelerinin, yoğun ateş altında olmaları nedeniyle gerçekleştirilemediği de telsiz konuşmalarından öğrenilmiştir. Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında kuşatılmış olan El Bab meskun mahallinin kontrol edilmesine yönelik harekat devam etmektedir" denildi.

Açıklamada, "Öğleden sonra 3 ayrı bölgede bombalı araçlarla yapılan intihar saldırıları sonucunda TSK unsurlarımızdan toplam 10 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, ilk tespitlere göre 6'sı ağır olmak üzere 18 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılara bölgedeki hastanelerde müdahale edilmektedir. Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine, TSK personeline ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz" ifadeleri yer aldı.

Öğlen saatlerinde, Genelkurmay Başkanlığı'ndan gelen açıklamaya göre; El Bab ve civarında devam eden çatışmalarda 4 asker şehit olmuş, çatışmalar sırasında 15 asker de yaralanmıştı.

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2016, 07:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195