Title of a News Article

Tartışmalı Kent Konseyi Seçimi

Kent Konseyi Yeni Başkanı Oldu

Uzun süreden beri yapılamayan Şanlıurfa Kent Konseyi seçimi, sosyal medyada ve kamuoyunda süren tartışmalar eşliğinde yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin desteklediği adayın kent konseyi başkanı seçildiği kongreyi izleyen Kent Konseyi eski başkanı Yusuf Sabri Dişli, seçim anındaki gözlem ve eleştirilerini sosyal medya aracılığıyla paylaştı.

Dişli, paylaşımlarında; Kent Konseyi Genel Kurul listesinin yönetmeliğe uygun hazırlanmadığını, Pazar günü seçim olmasına rağmen listenin Cuma günü açıklanarak itiraz süresi verilmediğini, Genel Kurul Üyelerine Büyükşehir Belediye Başkanı adıyla davet gönderilmediğini, İlçelerden eşit temsilci alınmadığını, muhtar sayısının yasal sınırda olmadığını, muhtar derneklerine yer verilmediğini, olmaması gereken ilçe derneklerinin listeye yazıldığını, bir sendikanın dışında diğer sendikaların listed yer almadığını, noterlerin ve bir çok vakfın listede olmadığı eleştirilerinde bulundu.

Dişli’nin paylaşımlarına sosyal medyadan cevap veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Avukatı Nihat Kılıç ise, Delege bildiren vakıfların listesini bildiren bir görsel yayınlayarak, muhtar sayısının en az 20, en fazla %30 olması gerektiğini, büyükşehir yasası ile muhtar sayısının toplamda değiştiğini ifade ederek delege listelerinin Çarşamba günü ilan edildiğini yazdı.

STK’ların büyük kısmının ve Şanlıurfa kamuoyunun aday olmasını istemesine rağmen yönetime talip olmayan Yusuf Sabri Dişli, gerçekleşen genel kurul sonrası yaptığı paylaşımda ise, “Yeni seçilen Kent Konseyi Genel Kuruluna, Başkanı Erkan Sözen’e, yürütme kuruluna başarılar dilerim. Bundan böyle beyaz bir sayfa açarak kentin çıkarları doğrultusunda yol almak lazım…” ifadelerini kullandı.

ERKAN SÖZEN SEÇİLDİ

Uzun süredir yapılmayan Şanlıurfa Kent Konseyi Genel Kurulu’nda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kent konseyinin ilin vizyonunu belirleyen siyaset ve sivil toplumu birleştirerek birlikte yönetme anlayışını getiren bir yapı olduğunu belirerek, “Hepimiz şehrimizi seviyoruz, bu sebeple fikirlerimizi hayata geçirerek kentimize hizmet ediyoruz” dedi. Çiftçi, kent konseyi yeni yönetiminin kente ve insanlarına hayırlı olmasını diledi.

Kent Konseylerin kentin gelişimi için önemli olduğunun altını çizen Haliliye Kaymakamı Ali Yılmaz da “İlimizde kent bilincinin gelişmesi, dezavantajlı kesimlere sahip çıkılması, sorunların çözümüne gayret gösterilmesi açısından kent konseyini önemli buluyorum” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi’nin desteklediği aday olan Erkan Sözen, Şanlıurfa’nın yeni Kent Konseyi Başkanı seçildi.

Başkanlık seçiminin ardından Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri seçimi yapıldı. Seçimde Prof. Dr. Abdullah Ekinci, Asuman Cevahir Yazmacı, Doç. Dr. Ali Rıza Öztürk, Murat Tepe, Şefik Bakay, Av. Ahmet Tüysüz, İbrahim Coşkun, Ali Acar, Osman Gerem, Faruk Akbaş, Ömer Ağ, İbrahim Halil Haktankaçmaz, Sadık Sade, Mehmet Güzel, İbrahim Toru, Vildan Polat, Gürkan Billurcu, Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kaya, Sabri Kürtkçüoğlu ve Talat Akay Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri olarak belirlendiler.
urfastar.com

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2017, 01:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195