Title of a News Article

TOKİ batan gemiye döndü

TOKİ'nin Şanlıurfa Karaköprü'de inşa ettiği basın sitesine iş yapan esnaf, müteahhitten parasını alamayınca siteyi talan etmeye başladı.

İbrahim Halil ŞEKER

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Şanlıurfa Karaköprü’de gazeteciler için yaptırılan 229 konutluk basın sitesine iş yapan esnaf siteyi talan etmeye başladı.

TOKİ tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan ancak Kasım 2015’te yapılan seçim öncesi yarım yamalak teslim edilen TOKİ Basın Sitesi sakinleri, müteahhidin işi bırakıp kaçmasıyla esnafla karşı karşıya kaldı.

TOKİ’ye iş yapan müteahhit firmaya çeşitli malzemeler veren esnaf, paralarını alamadıklarını, karşılarında bir muhatap da bulamadıklarını belirterek, siteye yaptıkları işlerde kullandıkları malzemelerden ne götürebilirsek kârdır diyerek kaçırmaya başladılar.

Önceki günlerde yangın ve gaz alarm sistemlerini sökerek götüren esnaflara, dün akşam da sitedeki 7 bloğun asansör işlerini yapan firma eklendi.

Müteahhitten parasını alamadığı için asansörleri malzeme yönünden eksik montaj eden asansör firması, Makine Mühendisleri onayından da geçirmediği asansörleri blok yöneticilerine teslim ederek hizmete açmıştı. Açıldığı günden itibaren sık sık arızalanan ve bina sakinlerinin mahsur kaldığı asansörlerin bakımını yapan servis ise dün akşam siteye gelerek asansörlerin yaklaşık yaklaşık 100 bin TL değerinde olan anakartlarını sökerek götürdü.

Kendilerine teslim edilen asansörlerin ve sitedeki diğer malzemelerin talandan mal kaçırır gibi götürülmesinin kanunsuz bir iş olduğunu belirten site yöneticileri, asansörcü hakkında suç duyurusunda bulundular.

ELEKTRİKÇİ DE GÖTÜRDÜ

TOKİ müteahhidinden parasını alamadığını gerekçe gösteren elektrikçi de basın sitesindeki tüm gaz ve yangın alarm sistemlerini önceki gün sökerek götürmüştü. Sitenin bireysel ısınma sistemi için çalışma yapan doğalgaz tesisat şirketi de, yangın ve gaz alarm sistemi olmadan doğalgazın açılmasının mümkün olmadığını belirterek, site yönetimini önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak sıkıntı hakkında uyardı.

Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2016, 14:25
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet
Ahmet - 8 yıl Önce

Adı basın sitesi, kaç tane basın emekçisi var bu sitede.

SIRADAKİ HABER

banner195