Title of a News Article

TOKİ sakinleri eylem yapacak

Asansörleri çalışmayan, bahçe düzenlemesi yapılmayan, bodrum katları su basan TOKİ sakinleri haklarını aramak için eylem yapmaya hazırlanıyor.

TOKİ sakinleri eylem yapacak
banner206
İbrahim Halil Şeker /
2015 Yılı Ekim ayında hak sahiplerine teslim edilen, TOKİ Gazeteciler Sitesi’nde verilen sözlerin tutulmaması sinirleri gerdi. Asansörleri çalışmayan, bahçe düzenlemesi yapılmayan, bodrum katları su basan site sakinleri haklarını aramak için eylem yapmaya hazırlanıyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yaptırılan Şanlıurfa Karaköprü 229 konut projesi olarak bilinen Basın Sitesi’nde ikamet etmeye başlayan vatandaşlar, aradan geçen beş aya rağmen asansörlerinin yapılmadığını, bahçelerinin çimlendirilmediğini ve dairelerin hiçbir eksiğinin tamamlanmadığını belirterek, seslerini duyurmak için toplu eylem yapma kararı aldı.

Sitedeki yedi blokta yer alan 14 asansörün hiçbirinin çalışmadığını, asansörleri yapan firmanın müteahhitten parasını alamadığı için cihazlarını sökerek götürdüğünü ifade eden site sakinleri, sıkıntıları yönetime bildirdiklerini ancak yönetimin TOKİ ile yaptığı görüşmelerden hiçbir netice alınmadığını söylediler.

Sitedeki bina girişlerine monte edilen alüminyum kapı ve rüzgarlıklar da yarım yamalak yapıldığı için 5 ay içinde dökülmeye başladı. Sitenin alüminyum işlerini yapan firmanın da hakkını alamadığı için işi bıraktığı öğrenildi.

ESNAF DA MAĞDUR EDİLDİ

Siyasi baskılar sonucu normal teslim tarihinden ancak bir yıl sonra yarım yamalak teslim edilen sitenin inşaat işlerini yapan firmaların çoğunun müteahhit tarafından mağdur edildiği, verilen çeklerin ödenmediği, imalatların çoğunun hatalı yapıldığı bilinmesine rağmen TOKİ tarafından hiçbir işlem yapılmamıştı.

Müteahhitten parasını alamadığını belirten asansörcü, elektrikçi gibi yükleniciler paralarına karşılık montajını yaptıkları malzemeleri sökerek götürdü. Sitedeki asansörler atıl halde bırakılırken, binanın yangın ve gaz alarm cihazları da elektrikçi tarafından sökülerek götürüldü. Bodrum katlarından çatısına kadar imalat eksiklikleri ve hatalarla dolu olan sitede olması gereken deprem alarm cihazları da çalışmaz halde bırakıldı.

Bodrum katlarındaki yönetim daireleri inşaat hatası nedeniyle su ile dolan sitede yaşayanlar, eksiklerin yapılması için ülke çapında ses getirecek eylemlere hazırlandıklarını söylediler.

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2016, 12:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142