Title of a News Article

Trabzon’da “Sürdürülebilir Deniz Ve Kıyısal Alan Gelişimi” Konferansı

’Sürdürülebilir Deniz ve Kıyısal Alan Gelişimi 2015’ (MACODESU 2015) kongresi Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapıldı.Kongrede, gerek ülkemizdeki gerekse de dünyadaki deniz ve kıyısal alanlardaki sürdürülebilir...

Trabzon’da “Sürdürülebilir Deniz Ve Kıyısal Alan Gelişimi” Konferansı
banner206
’Sürdürülebilir Deniz ve Kıyısal Alan Gelişimi 2015’ (MACODESU 2015) kongresi Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapıldı.
Kongrede, gerek ülkemizdeki gerekse de dünyadaki deniz ve kıyısal alanlardaki sürdürülebilir gelişim üzerinde bilimin ulaştığı çalışmalar değerlendirildi.
Konferansta söz alan Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, son 40 yılda sürdürülebilirlik konusu hem kalkınma ve gelişmede ve özellikle çevre konularında çok önemli bir yer tutmaya başladığını ifade ederek, “Özellikle son 40 yılda sürdürülebilirlik konusu hem kalkınma ve gelişmede ve özellikle çevre konularında uluslararası ve uluslarüstü kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının insiyatifi ile çok önemli bir yer tutmaya başladı. Devletler ve hükümetler bu kapsamda hem mevzuatlarında hem kurumsal yapılarında hem de uygulamalarında bu normların gereği düzenlemelere ve projelere girmek durumunda kaldılar. Başta kıyı ve çevre kanunu gibi mevzuatlarımızda ve bunların dayanağı olan diğer düzenleyici işlemlerimizde ve kurumsal yapımızda da Türkiye Cumhuriyeti olarak bu hassasiyete yönelik düzenlemeler olduğunu belirtmek isterim. Ancak Karadeniz açısından bakıldığı zaman bu konudaki hassasiyetin daha önemli olduğunu Karadeniz’in hem etkilenme hem etkileme alanı olarak Orta Avrupa’dan başlayıp Karadeniz’in kuzeyinde doğusunda batısında ve güneyindeki Türkiye Cumhuriyeti ve diğer ülkelerle geniş bir coğrafyayı etkilediği ve bununla birlikte bu coğrafyanın yükünden ve kirliliklerinden yoğun bir şekilde etkilendiğini belirtmek gerekir. Bu konuda insiyatif alan sivil toplum kuruluşlarımıza uluslararası kurumlara tekrar teşekkür etmek istiyorum. Bu alanda bir yandan kirlilik oluşturan unsurlarla mücadeleye ağırlık vermek gerekirken diğer taraftan su ürünleri varlığı açısından sürdürülebilirliğe avlanma konusundaki kuralların net uygulanmasına eğitim ve denetim alanındaki uygulamaları aynı zamanda araştırma faaliyetlerine büyük ağırlık verilmesi gerektiğin bir kez daha ifade etmek istiyorum. Hem ulusal hem de yerel anlamda kurumsal yapı eğitim denetim anlamında özellikle su ürünlerinin merkez araştırma enstitümüzün bünyesindeki çalışmalar araştırma faaliyetleri Su Ürenleri Gen Bankası ve Araştırma Merkeziyle ilgili yatırımın önümüzdeki süreçte bölgemizdeki uygulamalar açısından büyük önem arz ettiğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2015, 13:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195